DreamLongDead, Automaton, Soulskinner (20/03/2015) An Club

Στο An Club παρουσίασε μια ακόμα αξιόλογη εγχώρια μπάντα την καινούργια της δουλειά, στην προκειμένη περίπτωση οι DreamLongDead, το πολύ καλό “AriseHowlingDarkness: Of Cyclopean Masonry & Non-Euclidean Geometry”.

Το σύνηθες είναι να υπάρχει μικρή προσέλευση κόσμου, όμως παρότι το venue δεν γέμισε ούτε με φαντασία, ο κόσμος ήταν ικανοποιητικός. Λίγο μετά τις 22:00 εμφανίστηκαν κάνοντας την αρχή οι Soulskinner.

Καταιγιστικό death metal ξεχύθηκε από τα ηχεία του An με περίσσεια δυναμικότητα και υπερ-κινητικότατη φόρμα από μεριάς της μπάντας.

Ο κόσμος συμμερίστηκε το momentum και μπήκε σε κλάσματα του δευτερολέπτου στον χορό μιας εκ των ιστορικών μπαντών της χώρας μας. Ένα ιδανικό ξεκίνημα και καλωσόρισμα.

Αργότερα πήραν την σκυτάλη οι Automaton, οι οποίοι έριξαν τους ρυθμούς σε doom επιθέσεις βαριάς κιθάρας και… attitude.

Ομολογουμένως καλύτεροι από προηγούμενες εμφανίσεις τους, όπου μπορεί να βρίσκονταν σε περιοδικές φάσεις στασιμότητας που τους απομάκρυναν από το να συνεχίσουν αψεγάδιαστοι στα μάτια των doomsters φίλων τους, οι ψυχεδελικοί συναυλιακά ενεργότατοι τύποι που κερδίζουν κόσμο με κάθε νέο τους χτύπημα άφησαν την δική τους νότα να παίζει στο repeat στο πίσω μέρος του μυαλού της πλειοψηφίας μπροστά από την σκηνή. 

Η ώρα των DreamLongDead ήταν και η ώρα που θα εκτελούσαν με τον καλύτερο τρόπο τις ολοκαίνουργιες συνθέσεις τους, οι οποίες προφανώς και ενθουσίασαν το κοινό.

Μετά από ένα ήδη αρκετά καλό ντεμπούτο, οι Αθηναίοι έδειξαν ότι παίζουν ήδη το δικό τους death/doom παιχνίδι, παρόλο που δεν έχουν κλείσει ακόμα πέντε χρόνια ύπαρξης.

Ο κόσμος τους χειροκρότησε και τραγούδησε μαζί τους σε ένα από τα καλύτερα release parties της season, κάτι που δείχνει την επιθυμία του κόσμου για συνέχεια.

Φωτογραφίες: Βασιλική Παναγοπούλου

409