NEGURA BUNGET: “Tau”

Πάνε χρόνια από τότε που έχουν να απασχολήσουν το κοινό με νέα δισκογραφική κυκλοφορία οι Negura Bunget, έχοντας να παρουσιάσουν έναν καινούργιο δίσκο σαν και το “Tau”.

Ένα ρουμάνικο black metal συγκρότημα σαν και τους Negura Bunget είναι φυσικό, μέχρι και επιθυμητό, να βασιστεί στις ρίζες του και να ντύσει ολοκληρωτικά τις μουσικές του με αυτές.

Οι ρουμάνικοι στίχοι λοιπόν στα τραγούδια της μπάντας ποτέ δεν την περιόρισαν στο ταξίδι της, μιας και το ηχητικό τους φάσμα ξεπερνά τις όποιες… επικοινωνιακές δυσκολίες.

Ο ήχος των Negura Bunget στο “Tau” είναι απόμακρος, σκοτεινός, αρχαίος, ψυχρός. Είναι ο ήχος που θυμάται πράγματα απομονωμένα και τους εμφυσεί ζωή, που βρίσκει κάτι ξεχασμένο και το κάνει ξανά επίκαιρο μέσα από τις στάχτες του. Το καταφέρνει μάλιστα άψογα, καθώς εξελίσσεται ο ήχος του πιο ατμοσφαιρκού τους δίσκου και προοδεύει ο μουσικός πειραματισμός σε κάτι απρόσιτο.

Το “Tau” είναι το πρώτο μέρος της τριλογίας που ετοιμάζουν οι Negura Bunget, αλλά δείχνει από μόνο του μια καθηλωτική και ολοκληρωμένη δουλειά. Στο τέλος θα έχουμε στα χέρια μας κάτι πολύ δυνατό.

519