BURN THE SUN: “Crack of Dawn” EP

Το πως ξαφνικά η χώρα μας κατακλύστηκε από μουσικές επιρροές Kyuss και Down, αποτελεί ακόμα αντικείμενο μελέτης.

Δεκάδες μπάντες τέτοιου heavy rock ύφους ξεπήδησαν σαν μανιτάρια και δυστυχώς, η πιάτσα δεν μπορεί να χωρέσει πολλές.

Οι Burn The Sun είναι μία από τις νεότερες προσθήκες του “stoner” rock στη χώρα μας και φυσικά, αναγνωρίζεις πάνω τους τη στάμπα που άφησαν οι “ερημίτες” από το Palm Desert.

Η μουσική της παρέας από το Περιστέρι έχει αφετηρία τους Kyuss, παίζει ενδεχομένως με την ψυχεδέλεια των Monster Magnet της πρώτης περιόδου και κάνει post προσποιήσεις σε σημεία δείχνοντας μια ροπή προς το κάτι παραπάνω.

Το ΕΡ αυτό, είναι μια πρόγευση μάλλον, του τι θα κάνουν στο μέλλον. Καλή προσπάθεια με όμορφη παραγωγή και ήχο ευχάριστο, αλλά παραπάνω από οικείο που δεν σου δίνει το στίγμα που μάλλον θα ήθελε. Είναι αυτό που ψάχνουν και οι ίδιοι και εύχομαι να το βρουν!

Δείχνουν όρεξη, έχουν δυνατότητες, θα βρουν σίγουρα και στήριξη. Τα φωνητικά είναι προσεκτικά και σκληραίνουν σε επιλεγμένα σημεία, οι κιθάρες έχουν όμορφες ιδέες και η μπάντα δένει όμορφα ρυθμικά, αλλά όπως είπαμε, θέλουν ένα σάλτο που θα τους βγάλει από τη λίμνη.

Καλή συνέχεια!

583

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.