Nightstalker, Bushfire, Wight (25/10/2014) Κύτταρο

Μισό χρόνο και κάτι μετά την εορταστική τους εμφάνιση στη Λιοσίων για τα 25 χρόνια πορείας τους στην ελληνική stoner σκηνή και μόλις λίγους μήνες μετά την συμμετοχή τους στο φετινό Heavy by the Sea festival, οι Nightstalker επέστρεψαν στην σκηνή του Κύτταρου για μια ακόμα sold out συναυλία.

Αυτήν τη φορά υπήρξαν δύο special guest ονόματα από τη μεριά της Γερμανίας: οι Wight και οι Bushfire. Το live δεν ξεκίνησε παρά μόνο όταν η ώρα κόντευε πλέον 22:00, σε στιγμή που ο χώρος του show ήταν ήδη γεμάτος και παραδομένος στο κοινό ενός από τα καλύτερα εγχώρια συγκροτήματα. Τα δύο συγκροτήματα ταξιδεύουν στην Ευρώπη στο πλαίσιο της… “Malakas of the Universe tour”, η οποία είχε τεράστια επιτυχία και στην χώρα μας, κάτι που σημαίνει πως δεν επισκιάστηκαν από τους ντόπιους headliners.

Πρώτοι οι περισσότερο funky rockers Wight, παρουσίασαν ένα ενδιαφέρον και ανεβαστικό set με μακροσκελείς ψυχεδελικές συνθέσεις και μπόλικα solo τόσο σε κιθάρα όσο και σε μπάσο. Ο ιδιαίτερα χαρωπός frontman τους κέρδισε την μεγαλύτερη προσοχή της τριάδας σε ένα venue που τους χειροκρότησε με ενθουσιασμό. Λίγες φορές έχουμε δει να ανοίγουν συναυλίες τέτοιου μεγέθους, και δη ελληνικού ενδιαφέροντος, με group τέτοιας ποιότητας, οπότε αυτό τα λέει όλα.

Ανάλογη συνέχεια είχαν οι περισσότερο southern rock Bushfire με τον τραυματισμένο, αλλά ακόμα ενεργητικό τραγουδιστή τους. Ο Bill φαίνεται πως είχε μεγαλύτερο ενθουσιασμό από ότι θα έπρεπε στο show της Θεσσαλονίκης, κάτι που τον επιβράβευσε με πληγωμένο πόδι. Στο live της Αθήνας αυτό αποδείχτηκε πολύ λίγο γι’ αυτόν κι έτσι η καρέκλα που ήταν παρούσα στην σκηνή για να τον βοηθήσει προέκυψε άχρηστη.

Η πεντάδα από το Darmstadt δημιούργησε το επιθυμητό “βαρύ” κλίμα στον χώρο του Κύτταρου, παρουσίασε εξαιρετικές επιδόσεις και ατελείωτη ενέργεια επί σκηνής και κατόρθωσε να μετατρέψει το set της σε ένα όχι και τόσο σύντομο φιλικό party. Ο “δικός μας” Αργύρης των headliners τους διέκοψε μεταξύ δύο κομματιών για να χαιρετήσει τον Bill με ένα “γεια σου μαλάκα”, με το κοινό φυσικά να ακολουθεί. Η εμφάνιση τους ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Το venue εξακολουθούσε να είναι κατάμεστο χωρίς σημάδια κόπωσης στο κοινό που περίμενε με αγωνία τους Nightstalker. Το καλύτερο ελληνικό stoner όνομα εμφανίστηκε κάτω από ιαχές, πράγμα αναμενόμενο και συνιθησμένο. Το νεότερο album τους, το “Dead Rock Commandos” είναι διαθέσιμο δύο χρόνια τώρα, ενώ η ίδια η μπάντα πραγματοποιεί συναυλίες σε πάρα πολύ συχνή βάση. Παρόλα αυτά, κάθε φορά είναι μια ξεχωριστή φορά και κάθε φορά το κοινό που τους ακολουθεί σχεδόν παντού είναι ακόμα πιο πεινασμένο.

Με τις βάσεις που έχουν θέσει οι Nightstalker στο κοινό τους είναι βέβαιο πως ο ηλεκτρισμός είναι μεγάλος με κάθε τους show. Το βράδυ του Σαββάτου αυτό συνέβει ξανά, σε μια ατμόσφαιρα με τεράστια ένταση. Δεν υπήρξε κομμάτι που να μην γίνει sing-along από τον κόσμο του group, ενώ οι crowd surfers έκλεψαν αρκετές φορές την παράσταση πριν από την μεγάλη συμμετοχή κόσμου στην σκηνή του club για το “Children of the Sun” στο φινάλε.

Ο ήχος τους ήταν εξαιρετικός και η εμφάνιση τους για άλλη μια φορά υποδειγματική. Οι Nightstalker είναι όλο και καλύτεροι και παρασέρνουν κάθε φορά περισσότερο κοινό με την μουσική τους. Επόμενο ραντεβού τα Χριστούγεννα…

Photos: Καλλιόπη Τσουρουπίδου

413