CEMETARY ECHO: “Come Share My Shroud”

EP

Είδος: Goth ‘n’ roll/Deathrock
Δισκογραφική: Petrichor
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 20 Αυγούστου 2021

Ντεμπούτο EP, για τους Νεοϋορκέζους Cemetary Echo, οι οποίοι κάνουν «δυναμικό μπάσιμο» με το “Come Share My Shroud”. Μικρό και θαυματουργό σε διάρκεια, κατορθώνουν να συμπυκνώσουν τα θεμελιώδη ιδεώδη όλης της «σκοτεινής» σκηνής.

Το βασικό συστατικό, καθαρό και ανόθευτο gothic rock, έτσι όπως το γνωρίσαμε από τους θεούς Fields of the Nephilim, με μικρές μεταλλικές «πινελιές» από τους άρχοντες Danzig, κυρίως στο κομμάτι της ατμόσφαιρας και της θεατρικότητας. Δυνατές στιγμές και συγκινήσεις που δεν πρόκειται να αφήσουν αδιάφορο κανέναν, έρχονται να προστεθούν σε ένα τρομακτικό σενάριο που έχει ξεπηδήσει από τους βαθύτερους εφιάλτες της κολάσεως και για αυτό υπεύθυνοι είναι οι Cemetary Echo.

Το “Come Share My Shroud”, δεν αφήνει κανένα περιθώριο να το αμφισβητήσεις, έχει όλα εκείνα τα εχέγγυα για να διαπρέψει. Κιθάρες δυνατές και ένα μπάσο «ογκόλιθος» σε διατηρούν σε τροχιά ολίσθησης, ενώ τα ντραμς ολοκληρώνουν το όνειρο που καθρεφτίζει τον ζωντανό εφιάλτη, ενώ το σκηνικό «τρόμου» έχει στηθεί και μάντεψε, επίκεντρο είσαι εσύ, φίλε ακροατή.

Τέσσερα τραγούδια που έχουν αρχή, μέση και τέλος. Η εισαγωγή με το “Beneath the Crypts” οδηγεί αργά στην κατάβαση, μια υγρή κρύπτη όπου πολύ σύντομα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τους δαίμονές μας. Ακολουθεί χωρίς ανάσα το ομώνυμο του EP “Come Share my Shroud”, ένας «μικρός» ύμνος που «ζέχνει» Fields από χιλιόμετρα και κάπου εκεί μένουμε χωρίς διαφυγή, κοιτώντας αποσβολωμένοι και τυλιγμένοι σε ένα ομιχλώδες πέπλο μυστηρίου. Όμως οι Cemetary Echo έχουν σκοπό να «μολύνουν» τα πάντα στο πέρασμά τους και το “Youth Disease” έχει αυτόν τον σκοπό, άρρωστο και «σαθρό», δίνει ξεκάθαρο στίγμα. Ο επίλογος ολοκληρώνεται με το “Transylvanian Moon” με γοτθική και συνάμα «χορευτική» διάθεση, αφήνοντας φυσικά την μουσική «δίψα» να παραμένει ακόρεστη για περισσότερο Cemetary Echo.

Συνοψίζοντας, το σοκ που έχω υποστεί είναι ανεπανόρθωτο και πραγματικά δεν έχω λόγια να περιγράψω συναισθήματα και σκέψεις, απλώς σκέφτομαι τι έχει να γίνει σε μια ολοκληρωμένη δουλειά ή μήπως όλο αυτό είναι ένα μικρό πυροτέχνημα. Όπως και να έχει όμως οι Cemetary Echo κατέθεσαν ένα μικρό, πρώτο, εξαιρετικό δείγμα με το “Come Share my Shroud”. Είμαι σίγουρος ότι οι φίλοι του «σκοτεινού» χώρου τους έχουν τσεκάρει ήδη. Προσωπικά έχουν μπει στα «ραντάρ» μου ανυπομονώντας να δω ποιο θα είναι το επόμενο βήμα και ποια θα είναι η εξέλιξή τους. “Stay tuned children of the night…..”

Tracklist:
Beneath the Crypts
Come Share my Shroud
Youth Disease
Transylvanian Moon

Line-up:
Rob Palumbo – Vocals
Erik Wagonblott – Guitar
Jay Zgoda – Guitar
Kenny Zotara – Bass

Facebook: https://www.facebook.com/cemeteryecho
Official Site: https://www.ochtenddauw.com/artists/cemetery-echo/

1066

Avatar photo
About Γιώργος Μακρής 90 Articles
Η μουσική για εκείνον είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη, καθώς θεωρεί πως τα πάντα είναι θέμα οπτικής και αισθητικής του καθενός. Πιστεύει πως ο σεβασμός είναι δεδομένος, τα πάντα ρει, η έρευνα, είναι βαθιά μέσα του και όλα γύρω του περιμένουν να εξερευνηθούν. Θα τον ακούσεις να μονολογεί «… η ζωή είναι μουσική, το θέμα είναι πόση μπορούμε να αντέξουμε...».