ANTROPOMORPHIA: “Rites Ov Perversion”

Από την Ολλανδία μας έρχονται αυτοί εδώ οι κύριοι φέρνοντας μαζί τους έναν πάρα πολύ καλό δίσκο καθαρού και αληθινού death metal μην αφήνοντας καμία αμφιβολία πως ο εκεί ακραίος ήχος ζεί και βασιλεύει.

Κάνοντας μια δυνατή επιστροφή το 2012 με το “Evangelivm Nekromantia” μετά από 14 χρόνια (!!!!) δισκογραφικής απουσίας και σε συνεργασία με την Metal Blade πλέον, οι Antropomorphia δείχνουν πιο ακμαίοι και δυνατοί από ποτέ συνεχίζοντας να παίζουν death metal και όπως φάνηκε από την φετινή δουλειά τους σε υψηλότερα επίπεδα. Επηρεασμένοι από μπάντες όπως οι Autopsy, Celtic Frost, Possessed και Venom αλλά με τους Morbid Angel του “Altars of Madness” και τους συμπατριώτες τους Hail of Bullets να διαφαίνονται με χαρακτηριστική άνεση μέσα από την μουσική τους και σε συνδυασμό με την νεκροφιλική τάση της θεματολογίας τους δεν δυσκολεύονται να τραβήξουν την προσοχή του κοινού. Και ακούγοντας το “Rites Ov Perversion” δεν μπορείς να πείς πως δεν άξιζε τον κόπο. Βαρβάτο και καλοπαιγμένο death metal πότε πιο αργό και πότε πιο γρήγορο σε κολλάει στον τοίχο από την πρώτη κιόλας επαφή με τον δίσκο.

Η μία riffάρα να διαδέχεται την άλλη και κομματάρες όπως τα “Carved to Pieces”, “Inanimatus Absqui Anima”, “Nekrovaginal Secretions”, “Morbid Rites” και “Open Casket” σου καρφώνονται στο μυαλό εσαεί. Και το εξώφυλλο αντιπροσωπευτικό του ύφους. Γυμνό, αποκρυφιστικό και με πινελιές του αγαπημένου τους… μωβ. Οι οπαδοί του ακραίου στίχου, ήχου αλλά και εικόνας θα το λατρέψουν.

Εφιστώ την προσοχή γιατί τα φέρετρα ανοίξαν και δεν τους σταματάει τίποτα. Το μέλλον φαντάζει λαμπρό.

459