CRIMSON SHADOWS: “Kings Among Men”

Αφού κέρδισαν το Wacken Metal Battle διαγωνισμό του 2013, οι Καναδοί Crimson Shadows μπήκαν στο studio για να ηχογραφήσουν το δεύτερο δίσκο τους με το τίτλο “Kings Among Men”.

Μη έχοντας ακούσει τη πρώτη τους κυκλοφορία δεν ήξερα τι πραγματικα να περιμένω και αυτό έκανε την ακρόαση ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Μελωδικό και σύγχρονο Power Metal μπολιασμένο με γερες δόσεις από μελωδικό Death. Για να γίνω πιο σαφής φανταστείτε τους Dragonforce να τζαμάρουν με τους Children of Bodom και τους Ensiferum να παίρνουν μάτι. Η περιγραφή αυτή καλύπτει κατα 99% τον ήχο που θα βγεί απο τα ηχεία σας πατώντας το play.

Στα 55 λεπτά που διαρκεί το “Kings Among Men” η λέξη πρωτοτυπία παραμένει ένας άγνωστος όρος χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο δίσκος δεν είναι αξιοπρεπής στο σύνολο του. Η παραγωγή κυμαίνεται σε αρκετά υψηλό επίππεδο με μοναδική παραφωνία τα drums τα οποία είναι ολίγον τι θαμένα και ξερά ως προς τον ήχο. Οι κιθάρες απο την άλλη τραβάνε όλο το κουπί με τα riff και τα solo να διαδέχονται το ένα το άλλο με τα μη εκπαιδευμένα αφτιά να χάνουν τη μπάλα. Δώσε solo και πάρε πόνο. Τα φωνητικά εναλλάσσονται από μελωδικά σε brutal (στα καφριλίκια τους αλά Amon Amarth είναι καλύτεροι) αρκετές φορές μέσα στα κομμάτια κερδίζοντας τις εντυπώσεις για κάποιους, κουράζοντας κάποιους άλλους.

Με λίγα λόγια ο δίσκος απευθύνεται σε συγκεκριμένο ακροατήριο, το οποίο και αποτελείται από fans των συγκροτημάτων που ανέφερα στην αρχή. Οι υπόλοιποι θα κουραστούν τα μάλα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ισχύει το ακούστε και κρίνετε μόνοι σας. Αν γουστάρεις τον ήχο θα γουστάρεις και τους Crimson Shadows.

Κομμάτια που ξεχώρισα τα “Heroes among us”, “Braving the storm”, “Dawn of vengeance” και το προσωπικά αγαπημένο “Maidens call”.

Καλό φθινόπωρο, μεταλόνια.

474