ZOLFO: “Descending into Inexorable Absence”

ALBUM

Είδος: Doom/Sludge Metal
Εταιρεία: Self-Released
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 24 Μαΐου 2024

Οι Zolfo είναι ένα doom/sludge metal συγκρότημα από το Bari της Ιταλίας. Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2016 και από την πρώτη στιγμή αποφάσισαν ότι θέλουν να παίξουν doom και τίποτα άλλο. Το όνομά τους το πήραν από το χημικό στοιχείο: “Θείο”, θέλοντας να δείξουν την επαφή τους με αυτό που ονομάζουμε φυσικά στοιχεία, αλλά και για να δείξουν με μία λέξη ότι ο ήχος τους είναι ωμός και ακατέργαστος. Στις 24 Μαΐου κυκλοφόρησαν το “Descending into Inexorable Absence” που είναι και η πρώτη ολοκληρωμένη κυκλοφορία του σχήματος.

Στο “Descending into Inexorable Absence” οι Zolfo προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα concept album, όπου η θεματολογία του κινείται γύρω από την εντροπία της ανθρώπινης ύπαρξης και το πως συνδέεται με τους κύκλους του ήλιου και το συναίσθημα που θέλουν να εκφράσουν, είναι αυτό που βγαίνει σε κάποιον όταν δεν έχει ένα μέρος που να αισθάνεται οικείο, ζεστό και η αγωνία να προσπαθεί να διώξει τα σκοτάδια που έχουν γεμίσει το μυαλό του.

Ο ήχος του album χαρακτηρίζεται από δύο πολύ έντονα και ιδιαίτερα στοιχεία για τον ήχο. Οι Zolfo έχουν εισάγει στον ήχο τους το σαξόφωνο ή για να γίνω πιο συγκεκριμένος, το σαξόφωνο αποτελεί δομικό κομμάτι των συνθέσεων των Zolfo. Μια άλλη ιδιαιτερότητα που έχουν είναι τα φωνητικά, τα οποία είναι τσιριχτά και σπαραχτικά, κοιτώντας περισσότερο στο black metal παρά στο γενικότερο doom/sludge κλίμα του δίσκου.

Το εισαγωγικό κομμάτι του “Descending into Inexorable Absence” καταφέρνει να δώσει το ηχητικό στίγμα και την ατμόσφαιρα του album. Τα drone ηχοτοπία και τα μανιασμένα χτυπήματα στα drums, δίνουν ένα αποπνικτικό funeral doom τόνο θυμίζοντας στους μυημένους στον ήχο, τα ατμοσφαιρικά περάσματα στον ήχο των Bell Witch. Αυτό ήταν και το χαρακτηριστικό που απόλαυσα στον δίσκο. Οι Zolfo καταφέρνουν να δημιουργούν συνθέσεις που βασίζονται και στην ατμόσφαιρα αλλά και στην λάσπη.

Το “Descending into Inexorable Absence” δεν απευθύνεται σε όσους απλά αρέσει το σκοτεινό συναίσθημα στη μουσική που ακούν, αλλά σε αυτούς που είναι μυημένοι στο doom και σε όλα τα σκοτεινά παρακλάδια του, ειδικότερα το ατμοσφαιρικό funeral αλλά δεν μένει μόνο στις αργές μελωδίες και τα εκρηκτικά χτυπήματα στα drums. Οι ρυθμοί εναλλάσσονται στο κατάλληλο πάντα σημείο και λειτουργούν σαν ένα ιδιότυπο jump scare. Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα για την μπάντα και είναι ένας δίσκος που σίγουρα θα επιστρέψει στα ακουστικά μου.

Official Site: https://zolfo.bandcamp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/ZolfoDoom
Instagram: https://www.instagram.com/zolfodoom/

201

Avatar photo
About Βαγγέλης Γιαννακόπουλος 163 Articles
O Βαγγέλης όταν δεν κακομαθαίνει την κόρη του, ψάχνει "Διαμάντια στη Λάσπη". Έχει πάθος με την ελληνική underground σκηνή, θεωρεί ότι το Post Metal στην εποχή μας είναι ότι το Psychedelic Rock στα 70's και ότι η αλήθεια βρίσκεται στους Amenra.