WYTCH HAZEL: “III: Pentecost”

ALBUM

Είδος: Heavy rock/ Proto metal
Δισκογραφική: Bad Omen records
Ημ. Κυκλοφορίας: 30 Οκτωβρίου 2020

Έτσι για την αλλαγή ήρθε η ώρα να αφήσω τους σατανάδες και να ασχοληθώ λίγο με το άλλο στρατόπεδο, μιας και οι Wytch Hazel δεν κρύβουν το Χριστιανικό θέμα της μουσικής τους και ναι, είχα τους ενδοιασμούς μου αρχικά, αλλά μετά από μια μικρή έρευνα διαπίστωσα ότι απέχουν αρκετά από την μισαλλοδοξία, ομοφοβία και μισογυνισμό που παρατηρείται συχνά στον χώρο τους (όχι αποκλειστικά βέβαια, είδαμε και τους αντίχριστους μεταλλάδες πόσο “προοδευτικοί” είναι) οπότε από εμένα τουλάχιστον παίρνουν το οκ.

Στο μουσικό κομμάτι την τιμητική τους έχουν οι δισολίες και το 70s rock/metal, ένα είδος που πολλ@ παίζουν τα τελευταία χρόνια, αλλά ελάχιστ@ το κάνουν τόσο καλά. Κλασσικές οι επιρροές των Blue Oyster Cult και Wishbone Ash, στις οποίες έρχεται να προστεθεί μια πιο ασυνήθιστη, αυτή των πρώιμων Scorpions, καθώς και μια δόση Angelwitch στους οποίους ο ιθύνων νους των Wytch Hazel, Colin Hendra, έπαιζε σαν live μέλος για ένα διάστημα. Πολλή μελωδία όπως καταλαβαίνετε και επική διάθεση με πολλαπλά στρώματα φωνητικών να συνδυάζουν το θρησκευτικό feeling με συνεχείς singalong στιγμές για να δημιουργήσουν ένα δίσκο χωρίς ούτε ένα αδιάφορο κομμάτι.

Εξαιρετική δουλειά από μια ξεχωριστή μπάντα, και παρά την προκατάληψη μου για το στιχουργικό περιεχόμενο, πώς να μην συμπαθήσεις ένα δημιουργό που δηλώνει “music is created for all, it’s a common grace for everyone, which is why the music that shows the glory of God the most, in my opinion, is not music created by Christians. It’s Black Sabbath, you know!

Facebook: https://www.facebook.com/wytchhazel
Bandcamp: https://wytchhazel.bandcamp.com/album/iii-pentecost

1168

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.