WHORES.: “War.”

ALBUM

Είδος: Noise rock/sludge/post hardcore
Εταιρία: The Ghost Is Clear Records
Ημ. κυκλοφορίας: 16 Απριλίου 2024

8 χρόνια από το “Gold”, 6 από την αποστομωτική τους εμφάνιση στο Κύτταρο. Δεν ξέρω ποια μαύρη τρύπα τους ρούφηξε, ποια πτυχή της αδίστακτης καθημερινότητας τους ρήμαξε, όμως οι Whores. είναι εδώ και πάλι, να φροντίσουν τα υγρά μας όνειρα.

Τρεις “ημίτρελοι” τύποι από την Atlanta εμφανίστηκαν το 2010, αλλά δυστυχώς δεν είναι όσο δισκογραφικά ενεργοί θα θέλαμε, αφού μετά από 2 EPs, κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους “Gold” (2016), περιόδευσαν εκτενώς και μετά σιωπή…

Και ξάφνου… “War.” !!!!
Η μουσική τους συνδυάζει το post hardcore feeling των Helmet, τη νοϊζιλα των Melvins και μια αγάπη στον θείο Al Jourgesen (Ministry) που στο δεύτερο τους δημιούργημα, γίνεται πιο εμφανής. Οπότε καθόλου τυχαία η επιλογή του Ryan Boesch στην παραγωγή, που έχει συνεργαστεί με Helmet, Melvins αλλά και Fu Manchu.

Τα κομμάτια έχουν αυτό τον αδάμαστο χαοτικό χαρακτήρα που συναντάται και στους προαναφερθέντες, με την παραγωγή να αναβλύζει sludge σαπίλα, punk βρωμιά και ιδιαίτερη βαρύτητα στη διατήρηση της γκρούβας. Το στοιχείο αιφνιδιασμού έχει μεν, χαθεί μετά το “Gold” και οι Whores. φαίνεται να ωριμάζουν, χαρίζοντας έναν δίσκο που θα ακούσεις μέχρι να ματώσουν οι σάλπιγγες σου.

Ο ήχος τους είναι πιο καθαρός από πριν και μοιάζει το noise να έχει κρυφτεί λίγο πιο πίσω στην κατάταξη, αλλά κάπου ώπα, μην βγει κανείς και πει πως αμαν, τώρα τα ακούμε όλα καθαρά και οι κιθάρες δεν μας γρατζουνάνε επαρκώς τα τύμπανα (των αυτιών εννοώ). Αν είναι τότε, να λέτε τα ίδια για τους υπέρτρελους Melvins.

Γάργαρος δίσκος, με τα ριφάκια του, τις ξεσηκωτικές μελωδίες, με σημεία που το μπάσο βγαίνει μπροστά, όταν δεν γαζώνει παρέα με τα τύμπανα (τα κρουστά εννοώ), φωνητικές ερμηνείες αξιόλογες και σωστά τοποθετημένες στον χώρο. Ε, τι άλλο θετε πχια;

Το οστό του εξωφύλλου είναι κνημικό, θα έλεγα.

Official Site: https://www.whoresband.com/
Facebook: https://www.facebook.com/whrsband/

100

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.