WEDGE: “Like No Tomorrow”

ALBUM

Είδος: Psych/Hard Rock
Δισκογραφική: Heavy Psych Sounds
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 15 Ιανουαρίου 2021

Με μια άκρως “ανεβαστική” και “παιχνιδιάρικη” διάθεση επιστρέφουν οι Γερμανοί rockers, δύο χρόνια έπειτα από το “Killing Tongue”, αφήνοντας πίσω τους τις “γλυκανάλατες” late ’60s hippie-friendly μελωδίες τους, κάνοντας ένα βήμα εμπρός, παραμένοντας όμως πάντα προς τα πίσω χρονολογικά, “σκληραίνοντας” την μουσική τους και επαναπροσδιορίζοντας τον ήχο τους.

Το Βερολινέζικο power τρίο με τον καινούριο δίσκο δημιουργεί μια “μουσική γέφυρα” που ξεκινά από τα ’70s και καταλήγει στα ’20s, όπου σε αυτό το ηχητικό σταυροδρόμι αντλεί στοιχεία από τις εν λόγω δεκαετίες, όπως επίσης και από τις ενδιάμεσες υπό μορφή παρακάμψεων.

Η μπάντα εμπλουτίζεται με hard rock και ψυχεδελικά στοιχεία, garage ήχους, progressive κατευθύνσεις και όλα αυτά “μπολιάζονται” με περίτεχνο τρόπο κάτω από ένα NWOBHM πέπλο, χωρίς να αλλοιώνεται η αρχική ταυτότητα και ο vintage χαρακτήρας του συγκροτήματος.

Από τις πρώτες νότες του “Computer” και του “Playing a Role”, αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι το διαφορετικό συμβαίνει στη μπάντα, η οποία “ξεχειλίζει” από έμπνευση και δημιουργικότητα. Μπάσο, κιθάρα, κρουστά και μια πανδαισία πνευστών και πλήκτρων, από mellotron, ηλεκτρικό πιάνο μέχρι και φυσαρμόνικα, δημιουργούν μεταξύ τους ένα θεμιτό ανταγωνισμό για το ποιο όργανο θα κρατήσει την πρωτοκαθεδρία, όπου στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας μας χαρίζουν ένα εκρηκτικό και ισορροπημένο αποτέλεσμα.

Η προσέγγιση που ακολουθούν οι Βερολινέζοι από πλευράς των φωνητικών και των ενορχηστρώσεων, φέρνουν κατά νου τους The Sword, με τους Witchfinder General ακόμα και τους Rush, ενώ μουσικά βρίσκουν την κοινή συνιστώσα σε μπάντες όπως Deep Purple, Leaf hound, Mc5 και Graveyard. Ενώ πλέον αναμφίβολα πλησιάζουν κατ’ εικόνα και όχι καθ’ ομοίωσιν, καθότι μας αρέσει η διαφορετικότητα, τους συμπατριώτες και συντοπίτες τους Kadavar.

Ο τρίτος δίσκος ως είθισται είναι ένα κομβικό σημείο για τα συγκροτήματα. Οι Wedge έχοντας ένα πλούσιο βιογραφικό από ζωντανές εμφανίσεις (όταν διεξάγονταν) σε αλλεπάλληλα festivals και συνεργασίες με σημαντικά ονόματα του χώρου, έχουν χτίσει τη φήμη τους και έχουν αποκτήσει τις κατάλληλες συστατικές επιστολές για να φτάσουν στην κορυφή που οι ίδιοι θα θέσουν. Ίσως έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου να ξεφύγουν από τη σχετική αφάνεια του underground και να βρουν ευρύτερη απήχηση σε μεγαλύτερα (και όχι απαραίτητα mainstream) ακροατήρια.

Ως γνωστόν “It’s a long way to the top if you want to rock ‘n’ roll”, βέβαια ακόμα πιο δύσκολο είναι να παραμείνεις στην κορυφή. Και ένας τρόπος να το επιτύχεις, είναι να παίζεις και να ροκάρεις σαν να μην υπάρχει αύριο, όπως λέει ίσως προφητικά ο τίτλος του νέου δίσκου.

Website: https://www.wedgeband.com/
Facebook: https://www.facebook.com/wedgeband/

933

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 266 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...