WARZAW: “Werewolves on Wheels”

ALBUM

Είδος: Heavy Metal
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 29 Ιανουαρίου 2021

Το “Werewolves on Wheels” είναι το ντεμπούτο album των Warzaw. Οι Warzaw είναι μια ολοκαίνουργια heavy metal μπάντα από το Trondheim της Νορβηγίας, αποτελούμενη από μέλη των Shotgun Rodeo, Pelagic και Blånæggel. Στα φωνητικά είναι ο Daniel Rønning, στα τύμπανα ο Mats Sødahl και στις κιθάρες ο Håvard Alvarez. Χρέη δεύτερου κιθαρίστα έχει αναλάβει ο Daniel Rønning που παίζει και το μπάσο.

Όπως καταλαβαίνει κανείς από τον τίτλο, εδώ έχουμε “αλητήριο”, μηχανόβιο heavy metal, πάντα με τις ευλογίες του θείου Lemmy. Τίγκα Βρετανικός ήχος (αν και είναι Νορβηγοί), με επιρροές από NWOBHM αλλά και με αρκετές ματιές και προς το μοντέρνο metal/rock, που παραδόξως όχι μόνο δεν χαλάνε τη συνταγή τους αλλά είναι και το αλατοπίπερό τους. Το “Werewolves on Wheels” περιλαμβάνει 11 κομμάτια, με διάρκεια 3-4 λεπτά, γεμάτα από ενέργεια και ένταση, με θεματολογία τύπου “easy rider”. Τα πιο “old school” τραγούδια είναι ιδανικά για live καταστάσεις και προσφέρονται για ατελείωτο “κοπάνημα”, αλλά τα καλύτερα είναι αυτά που οι Νορβηγοί αντλούν έμπνευση και από το παρόν, όπως τα “Dragging Knuckle” και “Mind Eraser”.

Χωρίς πολλά πολλά, το “Werewolves on Wheels” είναι ένα αρκετά διασκεδαστικό δισκάκι, που επιβάλλεται να το ακούσεις με τέρμα τα ηχεία και με μπύρες ανά χείρας. Οι Warzaw έχουν πιάσει το νόημα και δίνουν στον οπαδό απλά αλλά άκρως πωρωτικά τραγούδια. Το “Werewolves on Wheels” είναι όντως ένα καλό ξεκίνημα για τη μπάντα.

Facebook: https://www.facebook.com/warzawband

583

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.