WARBRINGER: “Weapons of Tomorrow”

ALBUM

Είδος: Thrash metal
Δισκογραφική: Napalm Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 24 Απριλίου 2020

Κυρίες και κύριοι, έχουμε πόλεμο! Αυτό που ακούσατε. Όχι όμως αυτόν που βιώνουμε συνήθως, δηλαδή πόλεμο “ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων”. Έχουμε αυτόν που φέρνουν μαζί τους οι Αμερικάνοι Warbringer με το 6ο τους άλμπουμ “Weapons of Tomorrow”.

Η αλήθεια είναι πως ο γράφοντας άργησε να ξεπεράσει το “τεχνικό νοκ άουτ” που υπέστη από εκείνη την “ομοβροντία” του πρώτου τους άλμπουμ “War Without End” (2008), όταν και αυτομάτως “χρίστηκαν” ως μία από τις “εμπροσθοφυλακές” του New Wave of Thrash Metal. Έκτοτε και πάντα κατά το προσωπικό μου γούστο, έκαναν “μουσική κοιλιά”, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως κυκλοφόρησαν άσχημο άλμπουμ ή πως μου περνούσαν απαρατήρητοι. Αισθάνθηκα όμως πως επανήλθαν με κάτι πραγματικά “φρέσκο” το 2017 και το “Woe to the Vanquished”, όταν και ξαναέδωσαν δυνατό “στίγμα” στα μουσικά ραντάρ μου.

Αυτόν το σωστό δρόμο λοιπόν συνεχίζουν να ακολουθούν και στο νέο τους άλμπουμ. Ξέρετε, μέσα σε όλη αυτή την κλεισούρα δε μπορώ άλλη κατάθλιψη ούτε κατάσταση μονοπωλιακής “ζεν-ίτιδας”. Θέλω ένταση ρε! “Θέλω αίμα ρε μ@λ@κα, αίμαααααα”, όπως θα έλεγε και ένας “φίλος” από τα Μέθανα.

Και αυτό ακριβώς λαμβάνω. Με την πρώτη κιόλας “ριπή” του καταιγιστικού “Firepower Kills”, “νιώθω” πως εδώ έχω να κάνω με κάτι πραγματικά καλό. “Old school riffing” με φοβερό breakdown και solo από τον Chase Becker. Πιστοί στην πολεμική θεματολογία, συνεχίζουν με το ρυθμικό “The Black Hand Reaches Out”, κομμάτι που “πατάει” στον κλασικό “thrash χορό”, που κάπου, κάπως, κάποτε θα έχεις “χορέψει” στην αρένα κάποιου live, όπως και το “Crushed Beneath the Tracks” που εξελίσσεται σε thrash metal οδοστρωτήρα.

Η πεντάδα δείχνει πολύ “δεμένη”, με δυνατό songwriting και υψηλή απόδοση κατά μονάδες, που μοιάζουν να αλληλοσυμπληρώνονται. Εξάλλου οι δύο παλιοί του “λόχου”, Adam Carroll (guitars) και John Kevill (vocals), έχουν το “know how” για να οδηγήσουν τη μπάντα στο τελικό, ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Τα κομμάτια παρόλο που διατηρούν τις “old school” καταβολές των δημιουργών τους, είναι “μπολιασμένα” ακόμη και με black ήχους, όπως το “Defiance of Fate” το οποίο σε πολλά σημεία Bathory-ζει ευχάριστα. Στα φωνητικά έχει γίνει φοβερή δουλειά από τον Kevill, όπως και στο rhythm section από τους Carlos Cruz (drums), Chase Bryant (bass), με τον πρώτο να αποτελεί πλέον σημαντικό μέλος του πυρήνα των Warbringer.

Στο “Unraveling” οι Αμερικανοί μας θυμίζουν γιατί το άρμα μάχης στο εξώφυλλο του 1ου τους άλμπουμ έμοιαζε και όντως ήταν τόσο “απειλητικό”. Η ήρεμη εισαγωγή του “Heart of Darkness” με το μπάσο σε περίοπτη θέση, μπορεί να ξεγελάει αλλά “οδηγεί” σε ένα τραγούδι που μοιάζει να είναι βγαλμένο από την “ιερή μήτρα” του Σουηδικού death metal. Επειδή όμως το διαβατήριό τους γράφει “made in USA”, τα διαπιστευτήρια αποτυπώνονται το ένα πίσω απ’ το άλλο κατά σειρά στα “Power Unsurpassed” και “Outer Reaches”.

Το death metal “προσωπείο” μπαίνει για μία τελευταία φορά στο “Notre Dame (King of Fools)”, όπου “μπλέκεται” με το thrash DNA της μπάντας. Εξάλλου αυτά τα δύο είδη όντως τα “χωρίζει μία πόρτα”, όπου ο καθένας διέρχεται ελεύθερα προς όποια κατεύθυνση θελήσει. Για το τέλος επιλέγουν να “αποχωρήσουν” με ένα “Glorious End”, όπου οι μελωδίες είναι περισσότερο εμφανείς από οπουδήποτε αλλού σε όλο το άλμπουμ. Παρεμπιπτόντως, το drum fill που κάνει εδώ ο Cruz εκλαμβάνεται (από εμένα τουλάχιστον) ως φόρος τιμής στον Dave Lombardo, καθώς είναι παρόμοιο με ένα αντίστοιχο σε κάποιο κομμάτι του “South of Heaven” (δε λέω ποιο. Κάνεις μόνος την “ωτοπρακτική” σου).

Πιστεύεις λοιπόν πως είμαστε σε πόλεμο; Αν ναι, ακούς το “Weapons of Tomorrow”, βαράς τις τσίτες σου και ηρεμείς. Αν όχι, πάλι ακούς το άλμπουμ μπας και ανάψουν λίγο τα αίματα και “σπάσει” κάπως αυτή η μουντάδα που σου έχουν επιβάλλει οι τέσσερεις τοίχοι.

Official website: https://www.warbringermusic.com/
Facebook: https://www.facebook.com/pg/Warbringermusic/
Instagram: https://www.instagram.com/warbringermusic/
Twitter: https://twitter.com/warbringerband
YouTube: https://www.youtube.com/warbringerofficial

979

Avatar photo
About Νίκος Κορέτσης 83 Articles
Ο Νίκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα το σωτήριο έτος 1980. Η πόλη των “τρελών νερών” επηρέασε κατά κάποιον τρόπο το χαρακτήρα του αλλά και τις μουσικές του προτιμήσεις, με τις οποίες ήρθε σε επαφή, στην “τρυφερή” ηλικία των 7 ετών, με τα τρία πρώτα άλμπουμ των Metallica. Από το 1990 όμως και μετά άρχισε να γίνεται πιο ενεργός ακροατής, έχοντας ακούσματα σταδιακά από όλο σχεδόν το φάσμα του σκληρού ήχου θεωρώντας εαυτόν “συλλέκτη ακουστικών εμπειριών”. Επειδή όμως η open minded αισθητική έχει και ένα όριο, ο Νίκος δεν ακούει τα πάντα (όπως ακούς να λένε πολλοί) αλλά heavy metal μόνο, με ιδιαίτερη προτίμηση στα ιδιώματα που βρίσκονται κάτω από την “ταμπέλα” του Thrash και Death “πολυχώρου”.