VOID VATOR: “Great Fear Rising”

ALBUM

Είδος: Heavy metal
Δισκογραφική: Ripple Music
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 23 Απριλίου 2021

Οι Void Vator είναι ένα νέο, ενδιαφέρον συγκρότημα από το Los Angeles και υπάρχουν στην «πιάτσα» από το 2015. Έχουν κυκλοφορήσει ήδη 2 EP και ένα split και φέτος μας παρουσιάζουν τον πρώτο τους δίσκο “Great Fear Rising”.

Το “Great Fear Rising” διαρκεί περίπου 32 λεπτά και περιλαμβάνει 8 συνθέσεις. Η μουσική τους είναι ένας συνδυασμός συγκροτημάτων όπως Power Trip, Megadeth, Metallica, Turbonegro, The Ramones και όπου κρίνουν απαραίτητο αντλούν έμπνευση και από κλασικό heavy metal. Όλες αυτές τις επιρροές τις έχουν αφομοιώσει πολύ καλά και το αποτέλεσμα είναι να έχουμε ένα σύγχρονο full metal δίσκο που ξεχειλίζει από ενέργεια και που στο σύνολό του είναι ενδιαφέρων για τον ακροατή. Ο Michael Spreitzer των Devildriver έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην παραγωγή και τα πάντα ακούγουνται πεντακάθαρα. Περίφημα τα έχουν πάει όσον αφορά και στις κιθάρες, με ωραία κοφτερά riff και εντυπωσιακά solo. Δυστυχώς δεν υπάρχει το μεγάλο τραγούδι στο “Great Fear Rising” που θα σε κάνει να «κολλήσεις», αλλά δεν υπάρχει και σύνθεση που να μην σε κάνει να περάσεις καλά, με πιο αντιπροσωπευτικά τραγούδια τα “I Want More” και “Poltergeist”.

Οι Αμερικανοί περνάνε με άριστα το τεστ του πρωτάρη και μας παραδίδουν έναν αρκετά ψυχαγωγικό δίσκο. Είναι σίγουρο ότι με τα τραγούδια του “Great Fear Rising” ο ακροατής θα καραγουστάρει. Οι Void Vator ακολουθούν το σωστό δρόμο όσον αφορά στο σύγxρονο metal και δείχνουν ότι θα μας απασχολήσουν και στο μέλλον.

Facebook: https://www.facebook.com/voidvator/

907

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.