VOID MOON: “Waste of Mind”

EP

Είδος: Epic doom metal
Εταιρεία: Obelisk Polaris Productions
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 11 Νοεμβρίου 2022

Οι Σουηδοί epic doomsters Void Moon, με τρία full-length στο ενεργητικό τους, επιστρέφουν φέτος με μια κάπως… ιδιαίτερη κυκλοφορία. Το “Waste of Mind” είναι κάτι μεταξύ ΕΡ και single, καθώς περιέχει ένα track, αλλά αυτό είναι διάρκειας 20 λεπτών, το οποίο στιχουργικά αφορά την ιστορία ενός ατόμου που του γίνεται διάγνωση για όγκο στον εγκέφαλο και αποφασίζει να γράψει ένα βιβλίο στο οποίο αποτυπώνει τις σκέψεις του, τα συναισθήματά του και τις μεταβολές της αίσθησης του εαυτού που επιφέρει η ασθένειά του.

Βαρύ θέμα, βαρύ και το metal του “Waste of Mind”. Οι Void Moon ως duo πλέον, καθώς στις τάξεις της μπάντας παραμένουν μόνο οι Marcus Rosenkvist (drums, φωνή) και Peter Svensson (κιθάρα, μπάσο), σπάνε τη σιωπή μετά το “The Autumn Throne” του 2020, που είναι και το πιο καταξιωμένο κριτικά album τους. Όπως είναι αναμενόμενο, η ηχητική συγγένεια με την πρώτη περίοδο των Candlemass είναι παραπάνω από εμφανής, ενώ κάποια πράγματα φέρνουν στο νου και τους Πολωνούς Evangelist.

Οι ρυθμοί, προφανώς, είναι κατά κύριο λόγο βραδείς, τα κιθαριστικά θέματα είναι αργόσυρτα και τα leads έχουν επικο-μελωδικό αέρα. Η δομή της σύνθεσης δεν επιφυλάσσει εκπλήξεις. Αντιθέτως, είναι πιο προβλέψιμη απ’ ό,τι θα έπρεπε για να μην προκαλεί την εντύπωση «κανονικοποιημένου» epic doom. Τα μεγαλύτερα μείον είναι η συμπερίληψη κάποιων ιδεών που δεν παρουσιάζουν το παραμικρό ενδιαφέρον και η πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων φωνή, γεγονός που δύσκολα σε πάει μπροστά σε ένα είδος του οποίου οι πραγματικά σπουδαίες μπάντες πάντα διέθεταν χαρισματικούς ερμηνευτές.

Το “Waste of Mind” αφορά αποκλειστικά όσες κι όσους ακολουθούν τα βήματα των Void Moon. Ενδέχεται, επίσης, να παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον για τους die-hard fans του genre, γενικότερα. Για τον υπόλοιπο κόσμο, είναι αυστηρά ένας no-go μουσικός τόπος. Με τους Void Moon, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για όταν ετοιμάσουν την επόμενη ολοκληρωμένη δουλειά τους.

Official Site: http://www.void-moon.com/ 
Facebook: https://www.facebook.com/voidmoonmetal 
Instagram: https://www.instagram.com/obelisk_polaris 

428

Avatar photo
About Πέτρος Μπεϊμανάβης 193 Articles
Ευαίσθητος, αυτοκαταστροφικός, ονειροπόλος, κυκλοθυμικός Ιχθύς, με ωροσκόπο Παρθένο, Σελήνη στον Υδροχόο, αλλά δεν πιστεύω στα ζώδια, αισθάνομαι ότι έχω γεννηθεί κάτω από το άστρο του 2112, με τεχνητές ωδίνες που προκάλεσε ο εναρκτήριος μπάσος ήχος του “Tom Sawyer”. Στον δρόμο, γυρνάω το κεφάλι μου αν πιάσει το αφτί μου κάτι από τα παρακάτω: Πέτρο, Images and Words, Warrel Dane, Morbid Angel, Bergman, Kundera, Chick Corea, Sarah Kane, σοκολάτα, “Μιλάμε για πολύ meta- φάσæ” και “Κατ’ αρχήν…”.