Void Droid, Khirki (18/11/2022) Gagarin205

LIVE REPORT

Μπορεί το όνομα Void Droid να μην σημαίνει τίποτα περισσότερο από αναφορές σε βίντεο παιχνίδια και ταινίες, ωστόσο σύντομα αυτό το όνομα θα σημαίνει αρκετά για τους ακροατές και τη σκηνή τou metal στην Ελλάδα, καθώς με το επετειακό live τους στο Gagarin, οι Void Droid απέδειξαν πως είναι εδώ για να μείνουν και ότι έχουν να δώσουν ακόμα αρκετά είτε μέσα στα στούντιο είτε στη σκηνή.

Με ένα θερμό άνοιγμα από τους Khirki, που ξεσήκωσαν το κοινό με ήχο που ταξιδεύει σε Ελληνική μυθολογία και όχι μόνο. Σαν σχήμα πλέον έχουν ταυτιστεί με τον δυναμικό μεν folk ήχο, δεν περιορίζονται όμως μονάχα στην δυναμικότητα αλλά και σε έναν ήχο αρκετά ξεσηκωτικό για να χορέψεις με κομμάτια όπως το Medea.

Οι Khirki ήταν το ιδανικό άνοιγμα σε ένα τέτοιο live. Απολαμβάνοντας τη σκηνή και την εμπειρία του να παίζει κανείς μπροστά σε κοινό, φάνταζε να προετοιμάζονται και οι ίδιοι για μια γιορτή.

Οι Πατρινοί δεν αφήνουν ποτέ περιθώριο στο κοινό να ξεχάσει ότι για αυτούς πρώτα απ’ όλα ο χρόνος τους στην σκηνή είναι προσωπικό ζήτημα. Συχνά θα τους βρούμε να jammaρουν μεταξύ τους στη σκηνή, σαν να βρίσκονται σε πρόβα ή jam session. Με αφορμή τα 10 χρόνια παρουσίας τους, μία συναυλία σε φόρο τιμής των δύο δίσκων τους, μα περισσότερο μια συναυλία σε φόρο τιμής της προσωπικής τους δουλειάς και της ανταπόκρισης του κοινού.

Ακούσαμε κομμάτια από τον πρώτο τους δίσκο Terrestial, τα οποία πάντα πετυχαίνουν την άμεση αντίδραση του κοινού, όπως Mokujin, Chameleon White, Watermaker. Τη σκηνή τους μοιράστηκαν και με γνωστά ονόματα που έχουν υποστηρίξει στο παρελθόν, όπως ο Ορέστης Τέντζερης από τους Breath after Coma, οι οποίοι έχουν ανοίξει συναυλίες των Void Droid στο παρελθόν, ο Αλέξεϊ των Pissed Off Kid και τέλος ο Χαράλαμπος Μαυρίδης. Ο καθένας τους, αυτή τη φορά με τα riffs του Αντρέα και του Billy, τίμησαν την επετειακή αυτή συναυλία και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ερμηνεύοντας τραγούδια τους.

Ακολούθησαν κομμάτια από τον δεύτερο δίσκο Bipolar, που είχαμε την τύχη να ακούσουμε σε συναυλιακό χώρο πρόσφατα και φυσικά δεν απογοήτευσαν. Η μίξη αυτή των δυο δίσκων είναι μια αρμονική εμπειρία χωρίς επαναλήψεις, ένα κοινό σώμα μιας συνεχόμενης εξέλιξης με κομμάτια όπως το Praying Mantis, από το οποίο υπήρξε για πολλούς η πρώτη επαφή με το συγκρότημα, όντας ένα από τα 4 demo της μπάντας.

Σε αυτό το live πέρα από άλλη μια ευκαιρία για να ακούσουμε τους Void Droid είχαμε επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουμε και λίγο καλύτερα την ιστορία της μπάντας και την πορεία που είχε μέσα στα χρόνια, καθώς μάθαμε και την ιστορία του Little Droid’s Blues, αλλά και τα κομμάτια που σφράγισαν την μπάντα σε αυτό που είναι σήμερα. Τέλος φαίνεται πως οι Void Droid φέτος ήταν αρκετά γενναιόδωροι με το κοινό τους, αφού έδωσαν στους παρόντες άλλα δύο ακυκλοφόρητα κομμάτια, για να προετοιμάζονται για το επόμενο βήμα της μπάντας.

photos: Μιχάλης Ροδάνας

404

Avatar photo
About Μιχάλης Ροδάνας 2 Articles
Κατά κόρον χιπ-χοπάς που καταλάθος έμπλεξε με την ηλεκτρονική και εξίσου καταλάθος στην ατμοσφαιρική μέταλ, πλέον οι playlist είναι ένας συνδυασμός Gangstarr – Opeth – Dj Shadow – Sunn 0))) και Black Sabbath. Συνηθισμένος στο να εκτιμώ τον 12-bitο, 16-bito και τον ήχο της γκρούβας αναμενόμενο ήταν να εκτιμήσω και τον κόκκο του φιλμ που κατά επέκταση με έκανε να εκτιμήσω και την φωτογραφία. Πλέον music photographer υπάρχω στα live για να μπλοκάρω τα photo pits και να σκουντάω κόσμο για κανένα καρέ της προκοπής.