ΒLEAKHEART: “Silver Pulse”

ALBUM

Είδος: Shoegaze / Doom Rock
Δισκογραφική: Seeing Red Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 24 Μαΐου 2024

Οι Bleakheart είναι μια περίεργη περίπτωση συγκροτήματος που δημιουργήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν και έκαναν γνωστό το όνομά τους με την πρώτη δικογραφική τους παρουσία “Dream Griever”, το νέο album “Silver Pulse” που θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό δείχνει ότι η μπάντα έστρεψε τη ρότα της κατά λίγες μοίρες.

Δεν μιλάμε για δραματική αλλαγή μιας και η ίδια η μουσική των Αμερικανών είναι ένα πραγματικό χωνευτήρι διαφορετικών styles. To indie rock, το shoegaze και το ψυχεδελικό rock ανακατεύονται στη μαρμίτα των Bleakheart με αποτέλεσμα ένα πλήρως αποστεγανοποιημένο από ταμπέλες υλικό. Κοινό συστατικό η σχετικά πεσσιμιστική αίσθηση που αφήνει σαν άκουσμα. Αργές και μεγάλης διάρκειας συνθέσεις με αρπισμούς στις κιθάρες, διακριτική χρήση των synths και των βιολιών που κρατούν τις ατμόσφαιρες σε αιθέρια επίπεδα, Pink Floyd-ική ρυθμικότητα και με πρωταγωνιστικό ρόλο για την Kiki GaNun που ακούγεται σαν ένα γλυκούλικο γατάκι θυμίζοντας την Liv-Christine Espenaes. Καλό λαρύγγι για το είδος αν και προσωπικώς παρακούγεται εύθραυστη.

Το “Silver Pulse” συνολικά σαν άκουσμα μου θύμισε έντονα το “Veiled Exposures” των The 3rd And The Mortal, το avant-garde feeling είναι παρόμοιο είτε συνθετικά είτε εκτελεστικά. Κυρίως σε τραγούδια όπως τα “All Hearts Desire”” και “Where I’m Disease”. Από εκεί και πέρα τα “Sinking Sea” και “Falling Softly” μου έφεραν στο νου τους επίσης Αμερικανούς post rockers Lymbyc Systym, το “Let Go” είναι ένα low noise layered θριλεράκι που λειτουργεί σαν intro για το doomy “Weeping Willow” που είναι ίσως το μόνο ορθόδοξη στιγμή του album και θα μπορούσες να πεις ότι είναι μια trippy post punk μπαλάντα.

Σε γενικές γραμμές το “Silver Pulse” των Bleakheart είναι αξιόλογο album και θα αρέσει σε φίλους του ατμοσφαιρικού πειραματικού ήχου. Βαρύ υλικό ως προς τις συναισθηματικά εξαγώμενα και σίγουρα όχι “ανοιξιάτικο”. Η μελαγχολία είναι διάχυτη και προφανώς δεν ενδείκνυται για ψυχαγωγία. Μοιάζει πολύ σε δουλειές που έχει παρουσιάσει η Submersion Records όπως αυτές για παράδειγμα των Sugar Factory ή των Low Texture. Ιδανικό άκουσμα για τις μικρές ώρες τις ημέρας, είτε πολύ νωρίς είτε πολύ αργά.

Facebook: https://www.facebook.com/bleakheartband

199

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1192 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.