VIO-LENCE: “Let The World Burn”

EP

Είδος: Thrash Metal
Δισκογραφική: Metal Blade Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 4 Μαρτίου 2022

Μια από τις πιο undreated thrash μπάντες, οι Αμερικανοί thrashers Vio-lence, επανέρχονται μετά από μια 30αριά χρόνια με ένα νέο EP 5 κομματιών υπό την αιγίδα της “μεταλλομάνας” Metal Blade και πλέον με σύνθεση “all star”.

Μιλάμε για το σχήμα που ξεκίνησε την καριέρα του ο μεγάλος Robb Flynn (Machine Head) και πλέον τον πυρήνα των Sean Killian (φωνητικά), Phil Demmel (κιθάρες) και Perry Strickland (drums) πλαισιώνουν ο μεγάλος Bobby Gustafson (πρώην Overkill) στις κιθάρες και ο πρώην Fear Factory μπασίστας / κιθαρίστας Christian Olde Wolbers.

Αν περίμενες αλλαγή μουσικής κατεύθυνσης με δεδομένο το μεγάλο διάστημα αποχής και όπως και να το κάνουμε οι άνθρωποι αλλάζουν, τότε απλά έπεσες έξω. Οι μεσήλικες πλέον thrashers συνεχίζουν να δρουν στο χώρο του γρήγορου (και αρκετά ογκώδους) thrash, του Slayer-ικού, του ΠΑΣΟΚικού (άραγε είναι δόκιμο να γράφουμε το lol σε άρθρα;). Με πνεύμα που υποδηλώνει μια αίσθηση ότι δεν πέρασε ούτε μέρα από το 1993 όταν και διαλύθηκαν.

Πολύ καλές riffοσειρές, εξαιρετικές μπασογραμμές και ρυθμοί που τάσσονται σε συντριπτικό ποσοστό στη speed πλευρά του ιδιώματος με εξαίρεση κάποια hardcore θέματα (όπως στο θαυμάσιο “Upon Their Cross” το οποίο μου θύμισε κατ’ ευθείαν τους Agnostic Front ) – αν και τα φωνητικά του Killian μάλλον ανήκουν σ’ αυτόν τον χώρο παρά στον αμιγή και υψίφωνο για τα αμερικανικά δεδομένα thrash χώρο. Πολύ καλά όλα τα κομμάτια, γνήσια δείγματα speed γκαύλας με τα “Gato Negro” και το ομότιτλο track “Let the World Burn” να αποτελούν υμνάκους μεταλλικής βίας. Άψογος και ο ήχος, απέχει από την πλαστικούρα όσο και από το tapa tupa σφυροκόπημα, η παραγωγή είναι μεν “γλυκιά” αλλά συμπαγέστατη και προσδίδει βαρύτητα.

Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο από ένα εξαιρετικό δείγμα που τεκμηριώνει την δικαιολόγηση κυκλοφορίας από “δεινοσαυρική” μπάντα με άριστο τρόπο. Όχι, οι Vio-lence δεν επανήλθαν για να συμπληρώσουν ένσημα για τη σύνταξη. Μάλλον είναι αποφασισμένοι με έναν ολοκληρωμένο album (ας είναι και τελευταίο στο φινάλε) να μας δώσουν τα μυαλά στο χέρι. Το “Let The World Burn” περιέχει με δυο λόγια πανέμορφο τσατισμένο metal φίλε αναγνώστη / ακροατή. Αν είσαι extreme fan θα το καταευχαριστηθείς αν και απευθύνεται σε ακροατήριο όλου του metal spectrum. Πολύ καλό τεμάχιο.

Facebook: https://www.facebook.com/vioofficialpage

827

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.