TORPEDO: “Mechanic Tyrants”

DEMO

Είδος: Speed Metal
Δισκογραφική: Gates Of Hell Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 21 Φεβρουαρίου 2020

Oι Torpedo είναι ένα “φρέσκο” Γερμανικό συγκρότημα, που πέρσι έβγαλαν το demo τους “Mechanic Tyrants” και φέτος η “Gates of Hell Records” το επανακυκλοφορεί. Παίζουν “αγνό” speed metal και μοιάζουν αρκετά με τους πιο γνωστούς συμπατριώτες τους Stallion.

Ξεκίνησαν το 2018 σαν side-project με σκοπό να κάνουν διασκευές σε γνωστά metal κομμάτια, όσο θα ετοίμαζαν τα δικά τους. Το όνομά τους είναι ιδέα του κιθαρίστα Alex Starbreaker, ο οποίος το είχε χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν, σε μία μπάντα που όμως δεν τράβηξε. Οι Γερμανοί είναι οπαδοί της DIY νοοτροπίας και έτσι έγραψαν, ηχογράφησαν και έκαναν τη μίξη μόνοι τους. Ακόμα και τους στίχους του demo, τους έγραψαν κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων, για να ακουστεί όσο πιο αληθινό γίνεται το τελικό αποτέλεσμα. Οι πρώτες κόπιες έφυγαν πολύ γρήγορα και το γεγονός αυτό ώθησε την “Gates of Hell” να τους υπογράψει.

Το “Mechanic Tyrants” περιέχει 6 συνθέσεις και το όνομα του demo το έχουν εμπνευστεί από τον κινηματογραφικό “Terminator” και τον ρόλο που παίζει ο τεράστιος Arnold. Τα συγκροτήματα που αναδύονται στην επιφάνεια μέσα από τα τραγούδια τους, είναι παλιοσειρές όπως Raven και Tank και επίσης υπάρχουν γενναίες δόσεις NWOBHM. Η παραγωγή που έχουν κάνει οι Torpedo είναι αρκετά καλή για demo και γι’ αυτό κρίνεται επιεικώς, αλλά όταν κάνουν το επόμενο δισκογραφικό τους βήμα χρειάζονται κάτι καλύτερο. Ο τραγουδιστής Flo Fait είναι ικανοποιητικός στα καθήκοντά του πίσω από το μικρόφωνο και οι υπόλοιποι μουσικοί βγάζουν την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται για να παίξεις speed metal. Το μεγάλο αρνητικό του demo, είναι ότι οι περισσότερες συνθέσεις δεν είναι κάτι συνταρακτικό, αν εξαιρέσεις το Judas Priest-ικό “Sons of Evil”, με το κεντρικό riff να είναι αρκετά “κολλητικό” και το “Idiocracy” που ξεκινάει χαλαρά και στη συνέχεια εξελίσσεται σε ένα speed “διαμάντι”.

Σε αυτήν την πρώτη τους προσπάθεια, οι Torpedo δείχνουν ότι είναι αρκετά εξελίξιμοι και ότι μπορούν να γίνουν ένα αξιόλογο συκρότημα. Αν δουλέψουν πάνω στις μικρές αδυναμίες που έδειξαν στο “Mechanic Tyrants” και βελτιώσουν το songwriting τους, είναι σίγουρο ότι θα δούμε ωραία πράγματα από αυτούς στο μέλλον.

Facebook page: https://www.facebook.com/torpedometal
Bandcamp: https://torpedo-band.bandcamp.com/releases

702

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.