THUNDERMOTHER: “Heat Wave”

ALBUM

Είδος: Hard Rock
Δισκογραφική: AFM Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 31 Ιουλίου 2020

Το 2019 βρήκε της Σουηδέζες από την Στοκχόλμη στα pick τους. Τις βρήκε στον δρόμο τον συναυλιακό (πέρασαν και από την χώρα μας) και το 2020 παρά τα όσα εκτυλίχθηκαν με την πανδημία, θα τις βρει και με το τέταρτο κατά σειρά άλμπουμ τους ονόματι “Heat Wave”.

Μην πάει το μυαλό σας στην ζέστη του καλοκαιριού όσον αφορά το όνομα, αλλά στην μουσική που περιέχεται στο καινούργιο άλμπουμ γιατί είναι πραγματικά “καυτή”. Το δισκογραφικό “come back” των κοριτσιών αντιπροσωπεύει απόλυτα την φήμη για την οποία θεωρούνται από τα αστέρια της hard rock σκηνής, ασχέτως και αν τα “πατήματά” τους βρίσκουν έμπνευση πάνω στα “πατήματα” των AC/DC, όμως το κάνουν τόσο καλά που έχουν δημιουργήσει την δική τους ταυτότητα στον χώρο αυτό.

Το “Heat Wave” έρχεται να μας ταρακουνήσει για τα καλά από τις πρώτες του κιόλας νότες. Γίνεται κατανοητό πιστεύω κατευθείαν από το πρώτο κομμάτι, το “Loud and Alive” και συνεχίζει ακάθεκτο με ακραίο rock ‘n’ roll που “σπάει ηχεία”. Τα κέφια φαίνονται και οι γκρούβες με τις οποίες πλαισιώνουν όλο τον δίσκο είναι απίστευτα “ανεβαστικές” και “κουνιστές”. Είναι μπάντα η οποία πατάει πάντα σε up tempo ρυθμούς και οι συνθέσεις της βγάζουν μία ανεξάντλητη ενέργεια που σβήνει μόνο με παγωμένο μπυράκι. Βέβαια μας εκπλήσσουν ευχάριστα και με την μοναδική μπαλάντα που ακούει στον τίτλο “Sleep” και προσδίδει μία ήσυχη και δυνατή συναισθηματικά νότα στην νέα τους δουλειά.

Ξεκάθαρα πλέον βάζει ισχυρή υποψηφιότητα για τους δίσκους της χρονιάς. Είναι ώριμο και καλοζυγισμένο άλμπουμ με “μασίφ” μελωδίες, αστείρευτη ενέργεια και “ανεβαστικές” γκρούβες που θα μείνουν στο μυαλό.

Facebook: https://www.facebook.com/thundermother
Bandcamp: https://thundermother.bandcamp.com/
Official Website: https://www.thundermother.com/

945

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.