THESE BEASTS: “Cares. Wills, Wants”

ALBUM

Είδος: Sludge\Noise Rock
Εταιρεία: Magnetic Eye Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 21 Απριλίου 2023

Οι These Beasts προερχόμενοι από το Chicago των ΗΠΑ, μετά από την κυκλοφορία δύο EP και αρκετά τραγικά γεγονότα, στις 21 Απριλίου κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους ολοκληρωμένο δίσκο με τον τίτλο: “Cares. Wills, Wants”. Στο εξώφυλλο βρίσκουμε ένα σχέδιο σκύλου το οποίο φοράει την μάσκα που φορούσαν οι γιατροί της πανούκλας. Ένα τόσο αθώο πλάσμα, με ένα τόσο μακάβριο σύμβολο φέρνει στο προσκήνιο όλες τις αντιθέσεις και τα ετερόκλητα συναισθήματα της πανδημίας, η οποία έχει επηρεάσει τη θεματολογία του album καθώς γράφτηκε στο αποκορύφωμα αυτής.

Οι These Beasts φέρνουν στο προσκήνιο το sludge των πρώιμων Melvins και το noise τους, θα λέγαμε ότι φλερτάρει με τα ξεσπάσματα των Unsane ή όπως πολύ χαρακτηριστικά παρατήρησε ένας φίλος, κινείται πολύ κοντά και στον ήχο των Big Business. Ωστόσο, οι συνθέσεις τους είναι ελαφρά μεγαλύτερες από ό,τι μας έχει συνηθίσει το είδος και δεν είναι αυτοσκοπός το mosh-pit και το humor. Οι These Beasts μέσα από πιο εκλεπτυσμένες μελωδίες, πάντα σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του sludge, προσπαθούν να ντύσουν τους δυστοπικούς και πολλές φορές αλληγορικούς στίχους τους.

Ακόμα και στο πιο “ραδιοφωνικό” κομμάτι τους, το “Cocaine Footprints”, μέσα από μια αληθινή ιστορία που συνέβη σε ένα bar που συχνάζουν, ενώ η ιστορία είναι πραγματικά αλλόκοτη και αστεία, προσπαθούν να βγάλουν στο προσκήνιο τις στιγμές που περνούσαν όλοι μαζί, πριν κλειστούν στα σπίτια τους λόγω της πανδημίας. Στην εξιστόρηση όλων αυτών των στιγμών οι These Beasts χρησιμοποιούν διφωνίες και σε αρκετά σημεία μου θύμισαν τις διφωνίες των Kylesa, όπου η μία φωνή είναι μελωδική και η άλλη πιο βραχνή και απότομη.

Η τριάδα κατάφερε επιτέλους να βγάλει έναν ολοκληρωμένο δίσκο, ο οποίος θεωρώ ότι live θα απογειωθεί. Υπάρχουν όμως κάποιες στιγμές που μου έβγαλε κάτι άνευρο σαν να πίεσαν τον εαυτό τους να ολοκληρώσουν τα κομμάτια χωρίς να έχουν έμπνευση. Προφανώς, αυτό δεν αποδυναμώνει το “Cares. Wills, Wants” , απλά θεωρώ ότι δεν ακούγεται εύκολα ολόκληρο. Σε κάθε περίπτωση οι fans του ήχου, θα βρουν στον δίσκο των These Beasts ένα πολύ αξιόλογο sludge noise ήχο.

Facebook: https://www.facebook.com/thesebeasts/
Bandcamp: https://thesebeasts.bandcamp.com/

306

Avatar photo
About Βαγγέλης Γιαννακόπουλος 125 Articles
O Βαγγέλης όταν δεν κακομαθαίνει την κόρη του, ψάχνει "Διαμάντια στη Λάσπη". Έχει πάθος με την ελληνική underground σκηνή, θεωρεί ότι το Post Metal στην εποχή μας είναι ότι το Psychedelic Rock στα 70's και ότι η αλήθεια βρίσκεται στους Amenra.