THE WAYMAKER: “Kingdom of Heaven”

ALBUM

Είδος: Melodic Power Metal
Δισκογραφική: Black Lodge
Ημ. Κυκλοφορίας: 19 Οκτωβρίου 2020

Νέο συγκρότημα οι The Waymaker αλλά με μεγάλη εμπειρία, αφού μέλη του συγκροτήματος είναι το πολυεργαλείο Jani Stefanović (Solution .45, Divine Fire) και ο τραγουδιστής των Narnia, Christian Liljegren. Την τριάδα συμπληρώνει η τραγουδίστρια Katja Stefanović με αρκετές solo δουλειές, γυναίκα του Jani.

Όπως καταλαβαίνετε οι The Waymaker είναι μια οικογενειακή υπόθεση, αφού Jani και Christian ήταν μαζί και στους DivineFire για πάνω από 10 χρόνια. Οπότε στο “Kingdom of Heaven” δεν αλλάζουν την συνταγή και παίζουν μελωδικό power metal με επιρροές από Kamelot, Yngwie’s Rising Force, Burning Point, Stratovarius. Το όνομα του συγκροτήματος αναφέρεται στον Ιησού και είναι παρμένο από τη γνωστή Tου ρήση «Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή» Ιωάννης 14:6. Φυσικά και το “Kingdom of Heaven” στιχουργικά εκφράζει την Χριστιανική πίστη των The Waymaker. Μουσικά είναι δεδομένο ότι δεν λείπουν τα μελωδικά ρεφραίν, η νεοκλασική κιθαριστική δουλειά και όπου χρειάζονται πλούσια πλήκτρα.

Στο “Kingdom of Heaven” τραγουδάνε και τα τρία μέλη του συγκροτήματος, ανάλογα με τις ανάγκες του κομματιού κάποιος από το τους τρεις θα ακουστεί περισσότερο. Όλα τα τραγούδια του album είναι αξιοπρεπέστατα και ειδικά το “Marching On” και το instrumental “The Name Above All Names” θα ακουστούν πολλές φορές. Ωραία διασκευή έχουν κάνει στην κομματάρα “Soldiers Under Command” των Stryper όπου συμμετέχουν ο κιθαρίστας των Narnia CJ Grimmark και o drummer Alfred Fridhagen (ReinXeed, Golden Resurrection). Επίσης υπεύθυνος για τον φοβερό ήχο είναι ο παραγωγός Thomas Plec Johansson (Gathering of Kings, Soilwork, Nocturnal Rites, Divinefire) σε συνεργασία με τον Stefanović.

Αν δεν σας πειράζει ότι ο δίσκος δεν έχει κάποιο νεωτερισμό τότε είναι σίγουρο ότι οι fan του ήχου θα απολαύσετε ένα αξιόλογο ντεμπούτο. Καλή αρχή για τους The Waymaker, που δείχνουν με το καλημέρα ότι είναι μια υπολογίσιμη δύναμη στο μελωδικό power metal.

Facebook: https://www.facebook.com/TheWaymakerBand

1038

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.