SYNTELEIA: “The Secret Last Syllable”

ALBUM

Είδος: Black Metal
Εταιρία: Floga Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 14 Μαΐου 2022

Οι Rotting Christ, Necromantia, Varathron και Thou Art Lord μου έφαγαν πολλές ώρες από τα γυμνασιακά μου χρόνια. Μάλλον το ίδιο έπαθαν και οι φίλοι μας οι Synteleia.
Από τις πρώτες κιόλας νότες του δεύτερου τους full length “The Secret Last Syllable”, καταλαβαίνεις πως ο μοναδικός τρόπος με τον οποίον θέλουν να παίξουν black metal, είναι ο τρόπος που το δίδαξαν στη χώρα μας οι προαναφερθέντες.

Μην περιμένεις λοιπόν, κάποιον νεωτερισμό. Εδώ υπάρχει απλά ευθύτητα και μυρωδιά από “Crossing the Fiery Path” και “Thy Mighty Contract”.
Η παραγωγή είναι σκοτεινή και ιδανικά “αραχνιασμένη”, λίγο πιο καλογυαλισμένη από την τότε εποχή (πλέον είναι πιο εύκολο να κάνεις καλή παραγωγή και αρκετή έχουν την τεχνογνωσία), η θεματολογία φαίνεται να κινείται γύρω από μυστικιστικά θέματα με έμπνευση από τον κύριο H.P. Lovecraft, εξ ου και τα πλοκάμια στο εξώφυλλο.

Αν λοιπόν, έχεις νοσταλγήσει το ελληνικό μπλακμέταλ των 90s ή αν ποτέ δεν σταμάτησες να το φοράς παράσημο, οι Synteleia είναι αναγκαία προσθήκη στη δισκοθήκη σου. Αν δεν καταλαβαίνεις τι γράφω τόση ώρα μες τη μαύρη νύχτα, τότε ξεκίνα να γκουγκλάρεις τα ως άνω ονόματα, ακούγοντας το νέο πόνημα των Synteleia.
Ας είναι αυτοί, η μοναδική Συντέλεια που θα ζήσουμε…

Facebook: https://www.facebook.com/synteleia
Bandcamp: https://synteleia.bandcamp.com/

1404

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2150 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.