SVEDERNA: “Härd”

ALBUM

Είδος: Black Metal
Δισκογραφική Εταιρεία: Carnal Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 28 Αυγούστου 2020

Δεν έχει φτάσει ακόμη ο χειμώνας, μάλιστα αργεί πολύ μέχρι να νιώσουν την “οργή” του οι κάτοικοι της Μεσογείου, αλλά η διαφορετικότητα του 2020 λόγω της υγειονομικής κρίσης, έχει σκεπάσει τις ζωές μας με ένα σκοτεινό πέπλο αβεβαιότητας.

Για αυτόν τον λόγο, οι σκληρές μελωδίες των Σουηδών Svederna δεν μοιάζουν άκαιρες κάτω από τον καυτό “ελληνικό” ήλιο. Εξάλλου, μπορείς να κλείσεις απλά τα μάτια σου, σκεφτόμενος το χλωμό φεγγάρι που κοσμεί το δεύτερο full length album των Svederna, όπως έχει κοσμήσει και άλλες πολλές black metal κυκλοφορίες στο παρελθόν.

Κατεξοχήν, οργισμένη και γεμάτη απόγνωση μουσική το black metal, έτσι και το “Härd” δεν ξεφεύγει το πεπρωμένο του. Ακολουθώντας τα βήματα μεγαθηρίων, όπως οι Dark Throne, Satyricon, Marduk και Borknagar, οι Svederna βγάζουν όλη τους την κατάθλιψη μέσα στα υπέροχα riffs τους, χωρίς να ξεχνούν τη μελωδία, αντιθέτως με εκείνους που προσπαθώντας να μας μπουν στο μάτι, επιτίθενται με κενή και αποτυχημένη τραχύτητα.

Οι Σουηδοί ξέρουν τι ζητούν από τον ήχο τους και η παραγωγή είναι όσο σύγχρονη μπορεί να αντέξει η παράδοση του συγκεκριμένου ήχου, την οποία υπηρετούν τυφλά χωρίς φρου φρου και αρώματα.
Δεν πρόκειται να στερέψει το σάλιο σας από τον θαυμασμό, αλλά το “Härd“ είναι το old school black metal που θέλω να ακούω εν έτει 2020 και τόσο διάσημη έχει κάνει τόσα χρόνια τη Σκανδιναβία.
Τίμιο μέχρι την τελευταία νότα και ιδανικό για να μυήσει νέους στη σκατίλα του ιδιώματος.

Official Site: http://www.svederna.se 
Facebook: https://www.facebook.com/svederna.garde 
Bandcamp: https://svederna.bandcamp.com 
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5JqYJuCK8RDEZvJ3KOKKkR

497

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.