SUZI QUATRO: “The Devin In Me”

ALBUM

Είδος: Hard Rock
Εταιρία: SPV/Steamhammer
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 26 Μαρτίου 2021

Όσοι αρέσκονται στο λεγόμενο κλασικό rock και δεν γνωρίζουν ποια είναι η κυρία Suzi Quatro, ας αφήσουν το άρθρο για λίγο στην άκρη και ας ακούσουν κάποιες από τις δουλειές της καλλιτέχνιδος στα 70s. Σε μια εποχή που οι γυναίκες ήταν δυσεύρετες στη σκληρή μουσική ή αρκούνταν σε δευτερεύοντες ρόλους, η Suzi δεν έβαλε νερό στο κρασί της και κράτησε τη θέση της στο μουσικό στερέωμα. Μαζί με την Patti Smith, είναι οι δυο πιο δυναμικές κυρίες της περιόδου, τις οποίες αποδέχτηκαν εν συνόλω, οι άνδρες συνάδελφοι τους.

Για να μην κάνουμε την τρίχα, τριχιά όμως, καλό θα ήταν να πάμε κατευθείαν στο σήμερα και στο νέο, δέκατο όγδοο, album της Suzi Quatro. Αν εξαιρέσεις λοιπόν, την ογκώδη και πολύ σύγχρονη παραγωγή, η ατμόσφαιρα του “The Devin In Me” είναι ποιημένη, να θυμίζει τα τέλη 70s-αρχές 80s και το τότε, αξιομνημόνευτο hard rock. Και αυτό, όπως καταλαβαίνετε βγαίνει αβίαστα από την ψυχή της Αμερικανίδας τραγουδοποιού, αφού εκείνη την εποχή ξεκίνησε η καριέρα της και εκείνο το ύφος αναβλύζει σαν λάβα από μέσα της.

Η 71 ετών Suzi κυκλοφορεί ένα εξαιρετικό album που μας ταξιδεύει μέσα στον χρόνο, όπου συναντιέται και η ίδια με τις μουσικές της επιρροές. Εκεί η blues και soul μουσική είναι ωσεί παρούσα κατά μήκος του “The Devin In Me”, όπου η έκρηξη εναλλάσσεται με τον ρομαντισμό. Κλείνω τα μάτια, ακούγοντας τον δίσκο της γηραιάς κυρίας και οι εικόνες ξεπηδούν σαν φωτιά. O Muddy Waters μπαίνει σε ένα μπαρ, συνοδευόμενος από την Janis Joplin, ενώ ο Bruce Springsteen παραγγέλνει σκέτο ουΐσκυ, παρακολουθώντας τους Jethro Tull να παίζουν μπιλιάρδο με τους Fleetwood Mac και τον Jeff Beck να ρίχνει βελάκια. Ο Bob Dylan επιστρέφει από την τουαλέτα, ανεβάζοντας ράθυμα το φερμουάρ του και κάθεται στο σκαμπό που τώρα, έχουν καταλάβει οι Deep Purple. Σε μια γωνιά μονάχη, καπνίζοντας ένα στριφτό τσιγάρο, στέκεται η Suzi Quatro, κοιτάζοντας περήφανα τους θαμώνες και σκαρώνει μελωδίες στο μυαλό της.

Το αποτέλεσμα; Ένας δίσκος απέραντης, απλής ομορφιάς, από μια μουσικό που δεν ακούγεται καθόλου γερασμένη. Το κάθε άλλο, μοιάζει να βρίσκεται στο ζενίθ της καλλιτεχνικής της έμπνευσης.

Καταλήγοντας θα σας πω, πως αν σας αρέσει η άμεση και φανατικά συναισθηματική μουσική, δεν πρέπει επ’ ουδενί να αφήσετε αυτό το διαμάντι να περάσει απαρατήρητο. Αν λοιπόν, όντως υπάρχει κάποιος διάβολος μέσα της, λάθος άποψη έχουμε όλοι για εκείνον. Είναι φοβερός τύπος!

Υ.Γ. Ένα θα τελευταίο θα πω. Τέτοιος ρόλος στο μπάσο μόνο στα 70s δινόταν. Mrs Suzi, I humbly bow to you!

Official Site: http://www.suziquatro.com/
Facebook: https://www.facebook.com/SuziQuatroRRHOF/
Instagram: https://www.instagram.com/suziquatroreal/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/15jHZ1EZwmm2QDjKctvqJQ

543

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.