2 HEADED DOGS: “2 Headed Dogs”

H heavy rock σκηνή της Ελλάδας είναι τόσο μεγάλη (και κατά βάση ποιοτική) που σίγουρα δεν θα καταφέρεις να ασχοληθείς με όλους της τους εκπροσώπους και πάντα θα αναρωτιέσαι “πότε εμφανίστηκαν αυτοί πάλι;”.

Τέτοιοι είναι και οι 2 Headed Dogs από το Καναλλάκι της Πρέβεζας.

Το ομώνυμο ντεμπούτο της μπάντας είναι όσο απλό και αντιληπτό πάει. Ψυχεδελικό heavy rock, χωρίς φρου φρου και μεταξωτές κορδέλες, με επιρροές από μπάντες σαν τους Nebula και πάνω σε αυτές κάνει αυτό που πιθανολογώ, αγαπάει πολύ.

Το εξώφυλλο απέριττο και η παραγωγή ακούγεται βρώμικη, αλλά όχι στο επίπεδο που έχουμε συνηθίσει πλέον στις ελληνικές κυκλοφορίες του κλάδου.

Αν και τραγούδια σαν το “Line to the Stars” δείχνουν τις ικανότητες της μπάντας, η προσήλωση τους στην καλιφορνέζικη σκηνή, τους αποτρέπει από το να αφήσουν κάποιο προσωπικό στίγμα.

Αν δεν είσαι απλά “φασαίος” που θα πάει με το κύμα που γεμίζει venues, και παράλληλα σου αρέσουν οι Nebula, Fu Manchu, 1000mods θα μπεις στον κόπο να τους ακούσεις, μιας και το album αυτό υπάρχει και στο Bandcamp τους.

Θα περιμένω τη συνέχεια τους να ακούγεται πιο “σκυλίσια”, δηλαδή να βρουν τον ήχο τους, για να μην παρεξηγηθούμε.

710

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2150 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.