SUN OF THE ENDLESS NIGHT: “Life… A Tragedy Tainted By Malevolence”

ALBUM

Είδος: Thrash Metal
Εταιρία: Punishment 18 Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 26 Νοεμβρίου 2021

Από μικρή ηλικία λάτρεψα το thrash metal. Η ταχύτητα και η «τραχύτητά» του ήταν αυτό που έλειπε από την ψυχή μου. Από τότε και πάντα, όσο μπορούσα περισσότερο, ακολουθούσα την εξέλιξή του και προσπαθούσα να είμαι όσο πιο κοντά του μπορώ.

Έτσι, που και που ψάχνω το inbox του Rockway για να βρω κάποιο thrash metal album που θα μου «κεντρίσει» το ενδιαφέρον και θα με κάνει να αναπολήσω τα ’90s όταν και το ερωτεύτηκα.

Ανακατεύοντας τα αρχεία μας λοιπόν, έπεσε το μάτι μου σε δυο ονόματα που μου φάνηκαν πολύ γνώριμα και ιδιαιτέρως «ελκυστικά» για να ασχοληθώ μαζί τους.

Οι Sun of the Endless Night έχουν στη σύνθεσή τους δυο πρώην μέλη των τεράστιων Stampin’ Ground. Τον κιθαρίστα Andrian Stokes και τον μπασίστα Ian Glasper, ο οποίος επιπλέον, έχει χαρτογραφήσει ολάκερη την hardcore, thrash και punk σκηνή της Μεγάλης Βρετανίας στα υπέροχα βιβλία του (“The DAY THE COUNTRY DIED: HISTORY OF ANARCHO PUNK 1980-1984”, “BURNING BRITAIN: THE HISTORY OF UK PUNK 1980-1984”, “TRAPPED IN A SCENE: UK HARDCORE 1985-1989”, “Contract In Blood: The History Of UK Thrash Metal”, “ARMED WITH ANGER: HOW UK PUNK SURVIVED THE NINETIES”).

Την παρέα συμπληρώνουν ο Si Cobb (Anihilated) στα φωνητικά, ο γνώριμος των δυο προαναφερθέντων από τη κοινή τους θητεία στους Suicide Watch, τυμπανιστής Colin Baker και ο Jim Saunders στην έτερη κιθάρα.
Η γρεζάτη Araya-κή φωνή του Cobb, αλλά και η τεχνική κλίση της μπάντας που φέρνει στους Testament, δίνει μια έντονη αίσθηση Bay Area Thrash, όμως υπάρχει και μια έντονη παρουσία Ευρωπαϊκής σχολής, “α λα Kreator”, που συμπληρώνει ένα εξαιρετικό παζλ.

Όμορφες μελωδίες, έξυπνο progression και αλλεπάλληλες εναλλαγές ρυθμού κάνουν τους SOTEN πολύ ευχάριστους στο αυτί και ιδανικούς για τους thrashers που θέλουν το κάτι παραπάνω, πέρα από το θράσος και τον τσαμπουκά. Δεν λείπουν τα κιθαριστικά solos και κάποιες crossover στιγμές με κάνουν να τους συμπαθήσω περισσότερο, ενώ η πολιτικο-κοινωνική (όσο διέκρινα) θεματολογία είναι πάντοτε ένα plus στη λίστα με τα πλεονεκτήματα.

Αφού συμφώνησαν το 2019 με την ιταλική Punishment 18 Records και κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους “Symbols of Hate and Deceitful Faith”, επιστρέφουν τώρα με το “Life… a tragedy tainted by malevolence” δημιουργώντας μια παράδοση μακριών τίτλων.

Η παραγωγή είναι, σε γενικές γραμμές, καλή, αν και κάπου κάπου νιώθω πως του λείπει λίγος όγκος για να μου γίνει «η μούρη κιμάς», από την άλλη όμως, το εξώφυλλο είναι πανέμορφο και φιλοτεχνημένο από τον Andy Lefton, που έχει δουλέψει και για τους αγαπημένους Tau Cross.

Οι SOTEN μπορεί να μην πάρουν τη θέση των Testament, των Exodus ή των Forbidden, είναι όμως μια αξιόλογη μπάντα, με έμπειρα μέλη που ξέρουν να παίζουν και που αγαπούν τη μουσική, ενώ το “Life… a tragedy tainted by malevolence” θεωρώ πως θα σταθεί περήφανα στα ράφια σας (ή στους σκληρούς σας δίσκους για να μην ακούγομαι τόσο μπούμερ).

Highlights: “Where there is god, there is nothing”, “Beyond the reason of man” και η σονάτα πιάνου “Forest of Dreams”.

Facebook: https://www.facebook.com/UKThrash/
Instagram: https://www.instagram.com/soten666/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/0jqoytahN8OAZkp4Id1gny

763

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.