STORMHUNTER: “Ready For Boarding”

EP

Είδος: Power Metal
Δισκογραφική: G.U.C./Metal-Store24
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 18 Δεκεμβρίου 2020

Αν και δραστηριοποιούνται τα τελευταία είκοσι χρόνια, έχω την εντύπωση ότι οι Γερμανοί δε λαμβάνουν την προσοχή και αναγνώριση που ενδεχομένως να τους αναλογεί. Η αλήθεια είναι ότι οι πάρα πολλές αλλαγές μελών στη μπάντα δεν βοήθησαν ιδιαίτερα στο να γίνουν πιο γνωστοί, παρόλο που έχουν κυκλοφορήσει τρείς full length δίσκους, με τελευταίο τον “An Eye for an I” (2014). Έξι χρόνια μετά επανέρχονται με το “Ready For Boarding” EP σε μία προσπάθεια για μία νέα αρχή.

Το συγκεκριμένο EP δεν περιέχει τίποτα άλλο έκτος από σωστό, “ορθόδοξο” power metal, με τους Γερμανούς να ακούγονται αρκετά “φρέσκοι”. Το EP ξεκινάει με το “Crown of Creation”, με το αρχικό riff να φωνάζει από μακριά Running Wild και την συνέχεια να είναι ανάλογη. Επίσης το ρεφραίν είναι αρκετά καλό και θυμίζει ένα άλλο μεγάλο γερμανικό συγκρότημα, τους Grave Digger. Δεύτερο στη σειρά είναι το “Two Beers (Or Not Two Beers)” που είναι πιο “χύμα” κομμάτι και ιδανικό για κατανάλωση μπύρας. Το “Sharp Invaders” γράφει στο DNA του Helloween και αναδεικνύει τις κιθαριστικές ικανότητες των Stormhunter. Για το τέλος μας προσφέρουν μία διασκευή στο υπεργαμάτο “Antisocial” των Γάλλων Trust (γνωστό από την διασκευή των Anthrax) και μάλιστα το αποδίδουν στα Γαλλικά όπως στο πρωτότυπο.

To “Ready For Boarding” EP είναι ένα αρκετά τίμιο δισκάκι, που οι οπαδοί του κλασσικού power θα το λατρέψουν. Οι Stormhunter δείχνουν ότι το διασκεδάζουν και αυτό περνά στις εκτελέσεις των τραγουδιών. Με τη κυκλοφορία αυτή καταφέρνουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις και να βάλουν τα θεμέλια για ένα πραγματικά καλό νέο δίσκο.

Facebook: https://www.facebook.com/stormhuntermetal

459

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.