SORTILÈGE: “Apocalypso”

ALBUM

Είδος: Heavy metal
Εταιρεία: Verycords
Ημερ. κυκλοφορίας: 3 Μαρτίου 2023

Τώρα που μάθαμε άπταιστα γαλλικά χάρη στον εξαίσιο κύριο Δημητρακόπουλο και το Ζαμέ Κορωπί, ήρθε η ώρα να ακούσουμε τη γλώσσα να τραγουδιέται σωστά στο heavy metal.

Οι θρύλοι του γαλλικού μέταλ Sortilège (προφέρεται σορτιλέζ μου λένε πηγές από Βρυξέλλες) μετά από 30 περίπου χρόνια επιστρέφουν με ένα album που περιέχει αποκλειστικά νέο υλικό.

Και επισημαίνω το αποκλειστικά διότι το 2019 λίγο πριν μείνουμε σπίτι, είχαν κυκλοφορήσει το “Phoenix” που εκτός από δυο νέα τραγούδια, περιείχε εκ νέου ηχογραφήσεις παλαιών κομματιών.

Με μοναδικό σταθερό μέλος τον τραγουδιστή Christian “Zouille” Augustin επιστρέφουν με το τρίτο τους ολοκληρωμένο album, “Apocalypso” που εκ πρώτης όψης δεν έχει καμιά σχέση με την ομώνυμη ταινία του Mel Gibson.

Μουσικά υπάρχει συνέχεια και συνέπεια στον ήχο που είχαν στα “Metamorphose” και “Armes de Héros”, εννοώντας πως οι Sortilège με μεγαλύτερη επιρροή τους Judas Priest, προσφέρουν κλασικής κοπής heavy metal με φωνητικά που προσπαθούν να πιάσουν τις κορώνες του παρελθόντος, ευτυχώς χωρίς να αποτυγχάνουν οικτρά. Η φωνή του Christian όπως είναι λογικό, έχει μεστώσει, όμως στέκεται σε αρκετά υψηλά επίπεδα, ενώ η παραγωγή εκμεταλλεύεται τη σύγχρονη τεχνολογία, χωρίς να προσπαθεί να κρατηθεί από τη ρετρό ατμόσφαιρα του παρελθόντος.

Συνολικά, το “Apocalypso” είναι ένας αξιόλογος album που θα ικανοποιήσει του λάτρεις του ήχου και θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη των ακροατών σε αυτόν. Σίγουρα, θα ακούσουμε πολύ καλύτερα albums στον χώρο από το “Apocalypso” και φέτος, όμως είναι ευχάριστο να βλέπεις ανθρώπους να επιστρέφουν από τη λήθη και να μπορούν να συγκινήσανε με την ειλικρίνεια των προθέσεων τους.

Αν τα γαλλικά για σένα δεν είναι lingua non grata, άκουσε το και μετά άκουσε και τα πρώτα τους. Είναι κρυμμένα διαμάντια του τότε.

Facebook: https://www.facebook.com/SortilegeWithZouille

348

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.