SKYBINDER: Ζωντανά στο Κύτταρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

SKYBINDER Live at Kyttarο w/Glance of Medusa, Till Silence Breaks, Novelty and Absense

Facebook event: https://www.facebook.com/events/874230563889065/?ref=newsfeed

Το ιστορικό Kyttaro, σε μια διοργάνωση της Sky_Syndicate, ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται τους SKYBINDER στην προσπάθεια τους να αναδείξουν την εγχώρια Metalcore σκηνή. Μαζί τους έχουν τους partners in crime Glance of Medusa, Till Silence Breaks, Novelty καθώς και Absense !

Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 @kyttaro/ Πόρτες : 18:30

Τιμές εισιτηρίων : 10€ pre-sale/12€ on-spot

Για προπώληση μπορείτε να απευθυνθείτε στα συγκροτήματα.

Οι Skybinder ανήκουν στο Metalcore ξεκάθαρα. Ξεκίνησαν στην Αθήνα το 2010 με διαφορετικό όνομα (New World Disorder) και το 2018 αποφάσισαν να πάνε ένα βήμα παρακάτω τόσο ηχητικά όσο και σαν προσπάθεια να ακουστούν όπως αντίστοιχες μπάντες του εξωτερικού. Μέσα στα χρόνια μετρούν πολλές συναυλίες και εμφανίσεις σε φεστιβάλ, ενώ έχουν μοιραστεί την σκηνή με αρκετά ονόματα εγχώρια και μη. Έχουν ήδη κυκλοφορήσει ένα single από τον επερχόμενο δίσκο ο οποίος έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2023.

JoinTheCoreLegion #Sky_Syndicate

Κυκλοφορίες:

  • Trauma and Trial (2019,Album, )
  • Pillars of Fire double (2020, double Single)
  • Mirage (2021, Single)
  • Cruel Sun (2021, Single)
  • Burden (2021, Single)
  • Second Wind (2023, Single)
  • New album in 2023…!

Site : https://skybindereu.com/

Oι Glance of Medusa είναι μια πενταμελής post metal/metalcore μπάντα από την Αθήνα που δημιουργήθηκε το 2012. Έχουν πραγματοποιήσει πολλες εμφανίσεις στην τοπική σκηνή και έχουν μοιραστεί τη σκηνή με μπάντες όπως οι The Amity Affliction και The Devil Wears Prada. Στις αρχές του 2014 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single “Open Your Eyes” και ακολούθησαν το “Identity” EP (2015) και το single “Sound of Emptiness” (2016) που αποτελεί τη μετάβαση για τον ήχο τους για το πρώτο τους άλμπουμ. Τον Δεκέμβρη του 2020 κυκλοφόρησε το πρώτο τους άλμπουμ “Solitude” που προσεγγίζει τον ήχο του new school metalcore με πιο μελωδικές πτυχές και πολλά post-rock στοιχεία.

Facebook: https://www.facebook.com/glanceofmedusa

Οι Till Silence Breaks είναι ένα 5μελές post-metalcore συγκρότημα από την Αθήνα. Το 2021 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με τον τίτλο «Outcast» και στην συνέχεια προσανατόλισαν τον ήχο τους σε πιο ambient και post core κατευθύνσεις μέσα από αλλαγές και προσθήκες μελών. Δυνατά riffs και breakdowns, μουσικό βάθος και ατμοσφαιρικά επίπεδα είναι τα χαρακτηριστικά τους. Ξεκίνησαν τις ζωντανές εμφανίσεις τους το 2022 και έχουν λάβει πολύ καλές κριτικές. Αυτόν τον καιρό δουλεύουν πάνω στο πρώτο τους album με τίτλο «I’m gonna tell God everything” που πρόκειται να κυκλοφορήσει στο τέλος της χρονιάς.

Facebook: https://www.facebook.com/tillsilencebreaks

Οι Novelty είναι ένα melodic metalcore σχήμα από την Αθήνα. Δημιουργήθηκαν το 2016 αρχικά ως cover band με το όνομα “Faceless Mass” και άρχισαν να πειραματίζονται με διάφορα μουσικά είδη διαμορφώνοντας τον ήχο τους όπως είναι σήμερα. Η μπάντα έχει εμφανιστεί σε διάφορους χώρους όπως τα Temple Athens, Death Disco, Six Dogs, Τεχνόπολις Main Stage και διάφορες άλλες σκηνές. Μετά από χρόνια υπομονής και σκληρής δουλειάς, η μπάντα δημοσίευσε ένα ντεμπούτο EP άλμπουμ με τίτλο “Origin” που αποτελείται από 4 πρωτότυπα κομμάτια. Μετά τη διετή πανδημία και την αποχώρηση 2 πρώην μελών, η μπάντα πέρασε από μια διαδικασία “σκληρής επαναφοράς”, αναδιαμορφώνοντας τον ήχο της και αλλάζοντας το όνομα σε “Novelty”. Με την άφιξη νέων μελών στο μπάσο και τα ντραμς, η μπάντα είναι έτοιμη να προχωρήσει στο επόμενο της βήμα και να ηχογραφήσει το πρώτο ολοκληρωμένο album της.

Facebook: https://www.facebook.com/Noveltygreece

Oι Absense είναι ένα πενταμελές Melodic Death/Groove Metal συγκρότημα από την Αθήνα. Επηρεασμένοι από καλλιτέχνες όπως οι In Flames, Meshuggah και Machine Head. Ο ήχος τους συνδυάζει το τεχνικό metal drumming , με το ογκώδες/aggressive tone του μπάσου και τις heavy κιθάρες progressive & melodic death metal αισθητικής. Μελωδικά φωνητικά μέρη, επιθετικά growls και γκρουβάτα breakdowns. Σχηματίστηκαν από τον Ηλία το 2008 με το όνομα “Infernal Deception”. Ξεκίνησαν τις live εμφανίσεις τους σε μικρά Clubs της Αθήνας, εξελίσσοντας παράλληλα τον ήχο τους.

Ύστερα από αρκετές αλλαγές στο line-up τους, ήρθε και η αλλαγή του ονόματός σε Absense, η οποία σήμανε την έναρξη των ηχογραφήσεων και προ-παραγωγής του νέου τους υλικού. Μετά από απουσία 5 περίπου ετών, κλειδώνουν το τελικό line-up τους κι επανέρχονται δυναμικά. Έχοντας ολοκληρώσει τις ηχογραφήσεις και την παραγωγή της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς τους, την οποία κυκλοφόρησαν το Νοέμβριο του 2020 με τίτλο “XV” συνοδευόμενη από ένα video clip για το τραγούδι τους, με τίτλο “Of Lies”.

Facebook: https://www.facebook.com/AbsenseOfficial

442