SEPULTURA: “SepulQuarta”

LIVE

Είδος: Thrash / Death metal
Δισκογραφική: Nuclear Blast Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 13 Αυγούστου 2021

Ό,τι ίσχυσε για το “At The Mill” των Paradise Lost που παρουσιάστηκε πρόσφατα από το Rockway, τα ίδια (περίπου) ισχύουν και για το “SepulQuarta”, το νέο live album των Βραζιλιάνων Sepultura (που μαζί με τη μαστούρα και την ΑΕΛ αποτελούν μια δημοφιλέστατη τριαδούλα ανέκαθεν στην Ελλαδάμπουέ μας).

Βέβαια υπάρχουν διαφορές και αυτές είναι οι εξής: πρώτον, η μπάντα δεν βρέθηκε σε κανενός είδους σανίδι για να εκτελέσει τα κομμάτια που εμπεριέχονται (και τα οποία ομοίως εύκολα μπορείς να χαρακτηρίσεις ως best of compilation περιλαμβάνοντας υλικό από όλες σχεδόν τις περιόδους τους) αλλά όλα έγιναν λόγω covid από τα σπιτάκια των μελών τους και δεύτερον, τους συνοδεύει μια πλειάδα πασίγνωστων μουσικών (ενδεικτικά αναφέρω τους Scott Ian, Dave Ellefson, Rafael Bittencourt, Phil Campbell, Devin Townsend, Scott Ian, Danko Jones, Matt Heafy και Alex Skolnick μεταξύ άλλων) σε κάθε κομμάτι ξεχωριστά δίνοντας μια άλλη διάσταση στα ήδη γνωστά “διαμαντάκια” που ξέβρασαν οι συμπατριώτες του Ροναλντίνιο, του Ζουνίνιο και του Φαμπίνιο (αλλά δεν έχουν Αγρίνιο, σωστά Ντοκ;).

Ο ήχος είναι αναμενόμενα τέλειος και θα έλεγα εκσυγχρονίζει το παλαιότερο υλικό σε απολαυστικά επίπεδα, όλη η μπάντα προφανώς βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα (εμ καραντινάτοι ήταν, κάπου έπρεπε να ξεσπάσουν) και ο ίδιος ο Derrick Green συνεχίζει να αποδίδει τα μέγιστα (ο νέος που λένε και κάτι τελειωμένοι, ασχέτως αν βρίσκεται πίσω από το μικρόφωνο των Seps διπλάσια χρόνια από τον ξακουστό – δικαίως – Max Cavalera).

Από τα δυναμιτάκια που έχει το σετάκι, οκ, να σου παραθέσω μερικά ενδεικτικά. “Inner Self”, “Territory” (φυσικά!), Slave New World, Ratamahatta, Kaiowas (γκαύλα σκέτη!), Phantom Self και για επίλογο, τι άλλο; Orgasmatron.

Επαναλαμβάνοντας ότι στους καιρούς που ζούμε αυτές οι απόπειρες προσέγγισης με το κοινό χρήζουν μεγάλης συζητήσεως περί της χρησιμότητάς τους, αν εξεταστεί αυτόνομα, το “SepulQuarta” είναι ένα άψογο δείγμα ενθουσιώδους death / thrash από μουσικούς που βρίσκονται χρόνια στο κουρμπέτι. Για τον ακροατή και / ή φίλο της μπάντας, 15 κομμάτια – συνοδοί της μπυροποσίας του. Αχρείαστο μεν, εγγυημένη απόλαυση δε. Αν συνιστώ να το αποκτήσεις; Φυσικά, η ώρα που θα περάσεις δεν θα πάει χαμένη.

Facebook: https://www.facebook.com/sepultura/
Official page: https://www.sepultura.com.br/

932

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.