RIOT V: Greek & Cypriot Tour

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Riot V και Ελλάδα, Ελλάδα και Riot V… Μία σχέση αγάπης που κρατάει από πολύ παλιά με τις πρώιμες δουλειές των Αμερικάνων πιονέρων του hard’n’heavy  ήχου να έχουν κυριεύσει τις καρδιές του κόσμου και το μεγάλο ΜΠΑΜ να γίνεται πραγματικά το 1988 με το ηγεμονικό “Thundersteel”, με το οποίο τους συστήνει σε όλη την υφήλιο και επίσημα,  δρώντας ως πολιορκητικός κριός στις άμυνες όλων όσων δεν τους είχαν (παρα)δεχτεί ακόμα. Έκτοτε άλλαξαν πολλά και κυρίως η σχέση τους με το κοινό της Ελλάδας. Θα πέρναγαν άλλα 10 χρόνια, όπου εκείνη η πρώτη εμφάνιση τους στη χώρα μας στο πλάϊ των Virgin Steele και Stigmata IV θα προκαλούσε τέτοιο σοκ που ο κόσμος 26 χρόνια μετά, θυμάται ακόμα σαν να ήταν εκεί. Ήταν το θεϊκό “Inishmore” που μας τους έφερε πρώτη φορά, είναι το επίσης θεϊκό πρόσφατο άλμπουμ τους “Mean Streets” που θα τους φέρει πλέον για ένατη φορά στη χώρα μας, καθώς έχουν πάθει και οι ίδιοι τέτοια πλάκα με την Ελλάδα που σε κάθε δυνατή ευκαιρία, μας επισκέπτονται με περίσσεια χαρά. Γι’αυτό και η Demons Gate Productions αυτή τη φορά τους φέρνει για ένα ανεπανάληπτο Ελληνικό και Κυπριακό Tour που ξεκινάει στις 26 Νοεμβρίου από την Λευκωσία και τελειώνει στις 30 Νοεμβρίου στα Τρίκαλα, με ενδιάμεσους σταθμούς Αθήνα 27/11, Αγρίνιο 28/11 και Θεσσαλονίκη 29/11.

Στο καυτό αυτό πενθήμερο, θα ακούσουμε για πρώτη φορά τα φοβερά κομμάτια του νέου τους δίσκου ενώ φυσικά είναι δεδομένη η κορυφαία απόδοση με την οποία πάντα αποδίδουν για 2 περίπου ώρες. Η μπάντα παρά την μεγάλη απώλεια του αρχηγού και ιδρυτή τους Mark Reale, πάντα παίζει και για πάρτη του ώστε να τιμάει τη μνήμη του, πράγμα που έχουν καταλάβει άπαντες πόσο ειλικρινά γίνεται, γι’αυτό και οι Riot V έχουν γνωρίσει τα τελευταία χρόνια τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή που είχαν ποτέ. Σε συνδυασμό με το ότι το νέο τους άλμπουμ “Mean Streets” θεωρείται η κορυφαία τους δουλειά εδώ και πάρα πολλά χρόνια, με πολλούς να χρονολογούν την ποιότητα της ως την καλύτερη ακόμα κι από την εποχή του “The Privilege Of Power” το 1990, κατανοείτε ότι θα μας έρθουν πιο ορεξάτοι και φρενήρεις από ποτέ. Οι Riot V οι οποίοι κρατάνε και τη σύνθεση τους σταθερή εκτός από την ποιότητα τους, έτσι και οι πέντε που έχουν αγαπηθεί ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί συνολικά, θα δούνε ξανά το αγαπημένο τους κοινό να εκρήγνυται για πάρτη τους.

Τη συναυλία των Riot V στην Αθήνα θα ανοίξουν οι εγνωσμένης αξίας Diviner με τον Γιάννη Παπανικολάου στα φωνητικά, στην τελευταία φετινή τους εμφάνιση στην Αθήνα.

FIGHT OR FALL!

Early Birds από 20€ (μόνο online)! 

Εισιτήρια για Αθήνα σύντομα στα Metal Era, Sirens, Monsterville, Top Man, Eat Metal, No Remorse 
Online στο https://www.riverparty.net/riotv-athens

Εισιτήρια για Θεσσαλονίκη σύντομα στα Alone Records, Cafe Διόροφον, Nephilim
Online στο  https://riverparty.net/riotv-skg/

Εισιτήρια για Τρίκαλα στο Rising, Cardinal & σε άλλα σημεία προπώλησης που θα ανακοινωθούν σύντομα. 
Online στο https://riverparty.net/riotv-trikala/

Περισσότερες πληροφορίες για το Live της Κύπρου και του Αγρινίου σύντομα.

Μία παραγωγή της Demons Gate Productions

208