RAZOR: “Cycle Of Contempt”

ALBUM

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 99

Είδος: Thrash Metal
Δισκογραφική: Relapse Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 23 Σεπτεμβρίου 2022

Βρε βρε, καλώς τα κωλοπαίδια από το Οντάριο που επέστρεψαν με νέο album και με τη φιλοδοξία να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση του κοινού με το αγνό, tapa tupa or die thrash, the american way φυσικά. Τα καταφέρνουν; Για να δούμε…

Λοιπόοον, το νέο “Cycle Of Contempt” έχει δυο ατράνταχτα χαρακτηριστικά. Είναι γρήγορο, πολύ γρήγορο, ένα γεγονός που τον γράφοντα τον εξιτάρει πολύ. Και διαθέτει πηγαία ζωντάνια, με ένα πνεύμα που έρχεται κατ’ ευθείαν από την ένδοξη δεκαετία του ’80s όταν και από τα μέσα ως και τα τέλη αυτής η εν λόγω μπάντα μεγαλούργησε. Βέβαια μην φανταστείς ότι οι Razor ακούγονται δεινοσαυρικοί, κάθε άλλο. Ο ήχος είναι απολύτως τέλειος για τα δεδομένα του είδους που υπηρετούν και τα πάντα ακούγονται πολύ ευχάριστα χωρίς κάτι να ενοχλεί το αυτί όπως πριμαριστά riffs, μικροφωνισμοί, τσιρίδες κ.ο.κ.

Συνθετικά, δεν υπάρχει καμία εμφανής αλλαγή εκτός από την εμφανή ωρίμανση στη δημιουργία τραγουδιών βασισμένα στις διδαχές του ιδιώματος, με τους Slayer να βρωμάνε από χιλιόμετρα (άλλωστε ποτέ δεν απέκρυψαν τη λατρεία για τους ηγέτες). Πολύ καλά και τεχνικά riffs στις δομές των κομματιών και μελωδικά, όχι τόσο “κουλά” solos από τον ιδρυτή της μπάντας Dave Carlo, λιτά και σαφή. Ρυθμικώς επικρατεί η γρηγοράδα όπως προανέφερα από τους “νέους” Mike Campagnolo (μπάσο) και Rider Johnson (drums). Αιχμή του δόρατος ο Bob Reid, ένας θυμωμένος κωλόγερος πλέον που δεν έχει κανένα πρόβλημα να δείξει την περίσσεια οργής που έχει εντός του (όπως κάθε κωλόγερος δηλαδή που έζησε σε εποχές που η απανθρωπιά των κοινωνιών δεν ήταν τόσο εμφανείς και οι εποχές έζεχναν μαμ, κακά και νάνι νοοτροπίες).

Πολλά καλά κομμάτια που θα ικανοποιήσουν στο έπακρο τους fans του thrash. “Jabroni”, “Off My Meds”, “Crossed” (δυναμιτάκι!), “Setup” (ύμνος), “First Rate Hate”, το ομώνυμο track “Cycle Of Contempt” που είναι και το πιο μεγάλο κομμάτι σε διάρκεια επίσης είναι φοβερό και γενικά δεν υπάρχουν ποιοτικές αυξομειώσεις στο υπόλοιπο υλικό.

Εν κατακλείδι, η κωδική λέξη που διέπει στο σύνολο το “Cycle Of Contempt” είναι η “αξιοπρέπεια”. 12 κομμάτια που ρέουν σαν κάτουρο. Με σεβασμό στο παρελθόν τους και ίσως με επιδίωξη να ξαναζήσουν τα ανάλογα συναισθήματα, οι Razor επανήλθαν μετά από 25 χρόνια με έναν πολύ καλό δίσκο. Βέβαια οι καινοτομίες και οι ριζοσπαστικές αλλαγές απουσιάζουν αλλά πρόκειται ένα album που θα σου χαρίσει ένα ευχάριστο 45λεπτο σε εσένα και την παρέα σου, ιδανική συντροφιά για να αδειάσετε ένα (ή και δυο) καφάσια μπύρες και να λέτε ιστορίες από τα παλιά και να χασκογελάτε με τις μαλακίες που κάνατε μικροί μέσα σε ένα σύννεφο από φιλικά κωλοδάχτυλα. Σαν συνάντηση με μια πρώην από τα παλιά που εξακολουθείτε να έχετε φιλική σχέση. Κάτι τέτοιο.

Facebook: https://www.facebook.com/razorofficialthrash
Official website: https://www.razorband.com

578

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.