RAINBOW BRIDGE: “LAMA”

EP

Οι Rainbow Bridge αν και προέρχονται από την Ιταλία, στήνουν “γέφυρες” μεταξύ Desert και Blues Rock σε ένα μουσικό οδοιπορικό που εκτείνεται από California και Tenessee, μέχρι και New Orleans.

Σχεδόν τρία χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου τους EP “Dirty Sunday” και δύο από το “Words” (single το οποίο λειτούργησε σαν προάγγελος της επόμενής τους δουλειάς), επανέρχονται με το καινούριο τους EP, με τίτλο “Lama”, το οποίο κυκλοφόρησε πέρυσι από τη Frantic Mule Records και σε παραγωγή του ίδιου του συγκροτήματος.

Το “Lama” απαρτίζεται από σχεδόν 6 συνθέσεις (δεδομένου ότι το “Spit Jam” λόγω της μικρής του διάρκειας 1΄17” ακούγεται σαν οργανικό σφηνάκι), και ακροβατεί μεταξύ Psych και Hard Blues. Ο δίσκος συνιστά μια ωδή στη μουσική, στο πνεύμα και στη στάση του Jimi Hedrix, όχι σαν ένα συνηθισμένο tribute, αλλά σαν μία ελεύθερη ερμηνεία του ήχου και της διάθεσης, καθώς οι ρίζες των blues περνάνε μέσα από τα ψυχεδελικά 60s, φιλτράρονται και μετουσιώνονται σε καθαρή rock εμπειρία.

Το rhythm section της μπάντας ακούγεται απίστευτα δεμένο με τη 70s blues/heavy/desert rock προσέγγισή του. Ο δίσκος αποτελείται από πολλά εκπληκτικά κιθαριστικά solo, αυτοσχεδιασμούς, δίχως γραφικότητες στον τρόπο σύνθεσης των κομματιών, κάνοντας τη μουσική να ακούγεται απρόβλεπτη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Το Ιταλικό τρίο συγκροτείται από παλιές καραβάνες, με νυν και πρώην μέλη από τους A Violet Pine, Cancrena, Orient Express, και ο καθένας αποδίδει τα μέγιστα ξεδιπλώνοντας το ταλέντο του, άλλοτε μέσα από κιθαριστικούς αυτοσχεδιασμούς και εξαιρετικές φωνητικές ερμηνείες, και άλλοτε με το ικανότατο παίξιμο των τυμπάνων που σου τραβάει την προσοχή. Με αυτόν τον τρόπο μας παρέχουν ένα 100% απολαυστικό αποτέλεσμα.

Εάν αρέσκεσαι να ακούς συγκροτήματα όπως Led Zeppelin, Jimi Hedrix, Deep Purple, καθώς και μεταγενέστερα, όπως Casua Sui, Colour Haze και All Them Witches, τότε οι Rainbow Bridge πρόκειται να σου προσφέρουν ένα εκπληκτικό ταξίδι προς την καρδιά της αγαπημένης σου

816

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 265 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...