PARADOX: “Heresy II- End of A Legend”

ALBUM

Είδος: Thrash metal
Δισκογραφική: AFM Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 24 Σεπτεμβρίου 2021

Το να αποφασίσεις να γράψεις τη συνέχεια ενός δίσκου που έχουν λατρέψει οι οπαδοί σου και αποτελεί σημείο αναφοράς για την ίδια σου την μπάντα είναι δύσκολη απόφαση. Ένα sequel αυξάνει υπέρμετρα τις προσδοκίες των οπαδών και και δεν είναι λίγες οι φορές που ακόμα και καλοί δίσκοι δεν είχαν καλή ανταπόκριση, για να μην πούμε για album που ήταν καραμπινάτες αρπαχτές. Σε αυτήν την κατηγορία ευτυχώς δεν ανήκει το “Heresy II-End Of A Legend”, το οποίο «κοιτάει στα μάτια» το πρώτο “Heresy” των πάντα αξιόλογων Γερμανών Paradox.

Αρχικά η επιστροφή των Olly Keller (μπάσο) και Christian Münzner (κιθάρα), σε συνδυασμό με τα ιδρυτικά μέλη Axel Blaha ( τύμπανα) και Charly Steinhauer (φωνή, κιθάρα), εξασφαλίζει από την αρχή ότι η ομάδα είναι αρκετά «δεμένη» και έχει τόνους εμπειρίας σε όλα τα επίπεδα. Επιπλέον οι Paradox είναι από τις μπάντες που κυκλοφορούν δίσκο μόνο όταν έχουν να δώσουν κάτι καλό στον οπαδό τους, αποφεύγοντας όλα αυτά τα χρόνια να βγάλουν μέτριο υλικό. Με αυτά τα δεδομένα όντως το “Heresy II-End Of A Legend” είναι η πιο ώριμη δουλειά του group, με καλοδουλέμενα κομμάτια που από την πρώτη ακρόαση κερδίζουν το ενδιαφέρον του ακροατή, συνδυάζοντας την ποιότητα με την «λύσσα» του thrash. Σε σχέση με το “Heresy” είναι πιο καλά δομημένο, πιο ατμοσφαιρικό (μόνο το εκπληκτικό εξώφυλλο να δεις και να ακούσεις τα πρώτα 2 λεπτά του “Escape from the Burning” φτάνει για να μπεις στην ιστορία) και στέκεται καλύτερα σαν concept δίσκος.

11 τραγούδια διαθέτει το “Heresy II-End Of A Legend” και τα 11 κυμαίνονται σε άνω του μετρίου επίπεδα, με διαφορετικά χαρακτηριστικά το καθένα. Τραγούδια σαν τα “Journey into Fear”, “Burying a Treasure”, το φοβερό “Priestly Vows” ή το “Mountains and Caves”, είναι ιδανικά για mosh pit. Τα “Children of a Virgin” και το mid-tempo “A Meeting of Minds” εχουν φοβερή ατμόσφαιρα και «κολλητικά» ρεφραίν. Τα “Unholy Conspiracy” και “A Man of Sorrow” είναι ωραία κομμάτια που θα εκτιμηθούν ιδαίτερα από τους φίλους των Metallica. Αναμφίβολα το «βαρύ πυροβολικό» του δίσκου είναι τα έπη “Escape from the Burning” και “The Great Denial”, που ανοίγουν και κλείνουν το δίσκο αντίστοιχα. Είναι συνθέσεις που παρουσιάζουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά των Paradox και παρά τη μεγάλη διάρκειά τους, κάθε δευτερόλεπτο μετράει. Επίσης, σαν bonus truck υπάρχει μια διασκευή στο “Merciless Onslaught” των Metal Church για να ολοκληρωθεί η πόρωση. Μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια από το “Heresy”, αλλά οι Γερμανοί συνεχίζουν να thrash-άρουν σαν να ήταν νέοι. Ο Axel Blaha είναι μια πραγματική «μπουλντόζα» που ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμά του και βάζει κάτω αρκετούς νεότερους συναδέλφους του. Το κιθαριστικό δίδυμο είναι εξαιρετικό και προσφέρει μεγάλες στιγμές στο τομέα αυτό και η φωνή του Charly Steinhauer δεν δείχνει σημάδια πτώσης, ίσα ίσα ακούγεται καλύτερη από ποτέ, με τον Γερμανό τραγουδιστή να δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Πραγματικά οι Γερμανοί είναι σε εξαιρετική φόρμα.

Το “Heresy II-End Of A Legend” είναι φοβερός δίσκος που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το μεγαλύτερο «αδελφάκι» του. Οι Paradox επανέρχονται στο προσκήνιο με τον καλύτερο τρόπο, τοποθετώντας άλλο ένα «διαμάντι» στη δισκογραφία τους.

Facebook: https://www.facebook.com/paradoxthrash

1177

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.