ONISM: “The Diary of Fools”

ALBUM

Είδος: Νeoclassical darkwave/Gothic rock
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 1 Ιουλίου 2021

Τί θα μπορούσε να περιγράψει καλύτερα τις ποιητικές στιγμές αναζήτησης και ανάλυσης ενός μουσικού έργου, που έχει ως θέμα την ίδια τη ζωή σε όλες τις σκοτεινές εκφάνσεις του; Εκτιμώ ότι είναι η καλύτερη εισαγωγή όσον αφορά στην καινούργια ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά των Onism, με τον ευφάνταστο τίτλο “The Diary Of Fools”.

Ήδη τα σημάδια είχαν φανεί και από το προηγούμενο EP “Leyes”, πάνω στο οποίο το ντουέτο μας έχει ήδη αρχίσει να «υφαίνει» το δικό του «μουσικό παραμύθι». Ένα μικρό ταξίδι ονείρου και νοσταλγίας το “The Diary Of Fools”, ακροβατεί σε ένα λεπτό σχοινί θεατρικού ρομαντισμού και ευαισθησίας, με την γνώση ότι η φθορά είναι αναπόφευκτη και ότι όλα καταλήγουν σε ένα τέλος.

Το άλμπουμ είναι αρκετά «συμπαγές» και καλοδουλεμένο. Οι Onism, απαρτίζονται από τους Lupe (Lupe, Mosquito) και Luna. Το ντουέτο μας εμπλουτισμένο με μουσικές γνώσεις και παιδεία, έχουν ιδιαίτερα εύκολο έργο στο να εκφράσουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Στο project των Onism, το σκοτάδι και η απαισιοδοξία είναι έκδηλη και αποτυπωμένη με τα πιο «γκρίζα χρώματα». Οφείλω όμως να αναγνωρίσω ότι έχουν μια «ηχητική ζεστασιά» που σε «αγκαλιάζει» και σε παρηγορεί. Σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο το φωνητικό δίπολο του Lupe και της Luna, που εναλλάσσονται και αλληλοσυμπληρώνονται εξαιρετικά στους ρόλους και τις περσόνες που έχουν επιλέξει για τις μικρές «σκοτεινές» ιστορίες τους, γεμάτες πόνο, αγωνία και θλίψη. Οι ανθρώπινες σκέψεις και σχέσεις στο απόλυτο τέλμα.

Τα έξι τραγούδια του “The Diary Of Fools” κινούνται σε αργά, μελωδικά, πιανιστικά κυρίως μοτίβα, γεμίζοντας ιδανικά τον ήχο τους, δίνοντας μεγαλοπρέπεια και επιβλητικότητα στις ενορχηστρώσεις, μπολιάζοντάς τες με νοσταλγικά θέματα από χαμένες προσδοκίες. Σίγουρα ατμοσφαιρικοί και πομπώδεις σε πολλά σημεία, επιβάλλουν με άρτιο τρόπο το προσωπικό τους στίγμα, που είναι έκδηλο και ιδιαίτερο κυρίως στα τραγούδια “Past Internal”, “The Sound Of Us”, “Praying Mantis” και “Ego”, που ξεχωρίζουν. Οι Onism πραγματικά έχουν ένα μουσικό χάρισμα και ταλέντο, που «αναβλύζει» και «ξεχειλίζει» από ποιότητα.

Συνοψίζοντας, ένα όμορφο βαλς ονείρων και στιγμών, ένα ποτήρι κρασί γεμάτο με γλυκιά μελαγχολία. Εκτιμώ ότι οι Onism έχουν χαράξει το δικό τους μονοπάτι, που σε καλούν να το ακολουθήσεις. Ένα τίμιο και προσεγμένο ημερολόγιο για λίγους, εκλεκτούς και σίγουρα όχι ανόητους….

Tracklist:
Past Internal
The Sound Of Us
Heartbeat
The Crowd
Praying Mantis
Ego

Line-up:
Lupe: Guitars, Bass, Piano, Drums, Vocals
Luna: Piano, Vocals

Facebook: https://www.facebook.com/onismmusicproject
Instagram: https://www.instagram.com/onism_musicproject/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCzd6g86vjr2gzY2l9Z8PhRw
Bandcamp: https://onismproject.bandcamp.com/track/heartbeat
Spotify: https://open.spotify.com/album/07z4JcmwvQKg6I1ZpkNo78
Apple music: https://music.apple.com/us/album/heartbeat-single/1561159441?ls=1
Deezer: https://www.deezer.com/album/218145792/

551

Avatar photo
About Γιώργος Μακρής 90 Articles
Η μουσική για εκείνον είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη, καθώς θεωρεί πως τα πάντα είναι θέμα οπτικής και αισθητικής του καθενός. Πιστεύει πως ο σεβασμός είναι δεδομένος, τα πάντα ρει, η έρευνα, είναι βαθιά μέσα του και όλα γύρω του περιμένουν να εξερευνηθούν. Θα τον ακούσεις να μονολογεί «… η ζωή είναι μουσική, το θέμα είναι πόση μπορούμε να αντέξουμε...».