OCEANS: “We Are Nøt Okay”

EP

Είδος: Metalcore
Δισκογραφική: Nuclear Blast
Ημ. Κυκλοφορίας: 30 Απριλίου 2021

Μετά το αξιόλογο περυσινό full length τους, oι metalcorers Oceans, μια μπάντα με έδρα τη Βιέννη και το Βερολίνο, επανέρχονται με ένα EP τεσσάρων κομματιών σαν συμπλήρωμα της δουλειάς τους.

Μουσικά πρόκειται για πλήρως μοντέρνο άκουσμα, που ακολουθεί τη ροή όλων των συναφών συγκροτημάτων ένθεν και κείθεν του Ατλαντικού, στα ίχνη των Αsking Alexandria, Breaking Βemjamin και γενικά όλων αυτών των σχημάτων που θεωρητικά αποτελούν τη νέα “metal” τάξη πραγμάτων.

Θα μπορούσα να θεωρήσω μείον την αναμενόμενα καρμποναρισμένη παραγωγή η οποία φυσικά τεχνολογικά αγγίζει το τέλειο αλλά μην ψάχνεις φίλε ακροατή για προσωπικό χαρακτήρα μιας και οι διαφορές από το υπόλοιπο ρεύμα είναι μηδαμινές. Φυσικά αυτό δεν αποτελεί μομφή, είναι απλά μια διαπίστωση για το σύγχρονο γίγνεσθαι της κατ’ ευφημισμόν ακραίας μουσικής και της pop-οποίησης που τείνει να καταπιεί ολόκληρο αυτό το συνάφι.

Σαν συνθέσεις, τα 4 κομμάτια δεν είναι και άσχημα. Βαριά iffoλογία η οποία εμπεριέχει και αρκετά post αισθητικής περάσματα, οι ρυθμοί είναι mid tempo και το λαρύγγι του κιθαρίστα Timo Schwämmlein έχει μεγάλη εκφραστική γκάμα παλινδρομώντας ανάμεσα στα clean και στο ιδιαίτερα δυναμικό growl.

Πολύ δυνατό το ομότιτλο track, το “Everyone I Love Is Broken” φέρνει κάτι από το DNA των Paradise Lost μέσα του, το “Voices” θα μπορούσε με βάση τα intro riffs του να είναι η πιο death metal στιγμή του EP και το “Shark Tooth” τεκμηριώνει τον όρο “core” που αυτοαναγορεύονται με πολύ καλό ρεφρέν.

Καλή προσπάθεια το “We Are Nøt Okay” αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή σε ένα είδος που από την υπερπροσφορά αδυνατεί πλέον να φέρει στην επιφάνεια κάποιους ήρωες για τη νέα γενιά. Κανένα σημάδι διαφοροποίησης σε ένα είδος που αν συνεχίσει την πορεία που έχει διαγραφεί εδώ και αρκετά χρόνια, μάλλον θα αρχίσει να πνέει τα λοίσθια. Από την άλλη, αυτό γουστάρουν να παίζουν οι πιτσιρικάδες και μαγκιά τους. Από εκεί και πέρα αξίζουν τις αυτιές τους, καμία ένσταση επ’ αυτού, ακούγονται ευχάριστα και οι νεολαίοι θα το εκτιμήσουν. Οι παλαίουρες, μακριά.

Facebook: https://www.facebook.com/oceansofficialDE/

433

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.