SLEEP OF MONSTERS: “ΓΓΓ”

ALBUM

Screenshot

Είδος: Alternative/Occult/Gothic/Acid Rock
Εταιρεία: Svart Records
Ημ. κυκλοφορίας: 12 Μάΐου 2023

Όταν βλέπω Svart Records, θεωρώ χρέος να δώσω τη ευκαιρία. Μας έχει προσφέρει πολλά όμορφα πράγματα και αν μη τι άλλο τροφή για σκέψη.

Με όλα αυτά τα στοιχεία που δίνουν ως προσδιορισμό ήχου, τα τρία Γ στον κύκλο και το αινιγματικό εξώφυλλο, δεν μπορούσα παρά να ρίξω μια αυτιά.

Η έναρξη με το “Enkoimesion” μου φέρνει αμέσως στο νου τους Grave Pleasures

Στην παραγωγή βρέθηκε ο Hiili Hiilesmaa (HIM, Sentenced, Apocalyptica), οπότε η όλη ατμόσφαιρα έχει μια λογική που σίγουρα έχει να κάνει με τη συνεργασία της μπάντας με τον συγκεκριμένο κύριο.

Τα τρία Γάμματα είναι το τρίτο ολοκληρωμένο album των Φινλανδών που έχουν στις τάξεις τους 5 τραγουδιστές (3 κυρίες συν 2 κύριους), με πρωταγωνιστή τον Ike Vil που γράφει και τους στίχους. Η φωνή του Ike δεν είναι το δυνατό σημείο των SOM που κατά τα άλλα έχουν στήσει συμπαθητικά gothic rock κομμάτια για φίλους του είδους.

Η παραγωγή είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά, έχοντας παράλληλα και μια προσεκτική ενορχήστρωση όπου τα διακριτικά πλήκτρα του Janne Immonen δημιουργούν μια γοητευτική ατμόσφαιρα μαζί με τα γυναικεία φωνητικά.

Από κει και πέρα, δεν ξέρω αν το παρόν θα αγγίξει μουσικόφιλους πέραν των Γότθων και των περίεργων που θα τους ελκύουν οι εξάρσεις ψυχεδέλειας. Ομολογώ πως αν η βασική φωνή είχε περισσότερο ταλέντο, θα μιλούσαμε με άλλα δεδομένα. Έτσι όπως είναι τα πράγματα όμως, δεν αρκούν για να κερδίσουν την ψυχή μου.

Αξίζει ακρόασης από φίλους των Grave Pleasures, αλλά μην περιμένετε κάτι καλύτερο από το νέο εκείνων, αν και διαφορετικό σε προσέγγιση.

Τα τέρατα ίσως κοιμούνται ακόμα.

Facebook: https://www.facebook.com/sleepofmonsters/
Instagram: https://www.instagram.com/sleepofmonsters/

368

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.