NOMADIC WAR MACHINE: “Are We Not Monsters”

EP

Είδος: Dark Synth-Pop/Industrial
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: 30 Ιουνίου 2020

“Are We Not Monsters” ρωτάει η πολυτάλαντη Margaret Killjoy (Feminazgul, Vulgarite, Alsarath, οργανοκατασκευάστρια, συγγραφέας, ζωγράφος και ενίοτε τέρας του δάσους) και όσοι την γνωρίζουν καταλαβαίνουν τι εννοεί, δεδομένου του ότι όχι μόνο είναι διεμφυλική αλλά δεν κολλάει και στο καλούπι που θέλουν να χρησιμοποιήσουν διάφοροι κύκλοι για να ορίσουν την διεμφυλικότητα. Σαν cis-straight τυπάς προφανώς δεν μου πέφτει λόγος για την “τερατοσύνη” που προσπαθεί να αναμορφώσει και να επανακαθορίσει η Margaret, δεν μπορώ όμως παρά να υποστηρίξω μια και από μικρός πάντα προτιμούσα και ένοιωθα πιο άνετα να υπερασπίζω την Midian από το να διεκδικώ την Εδέμ, η “ανθρωποσύνη” άλλωστε είναι υπερεκτιμημένη.

Στο μουσικό κομμάτι τώρα, το τερατώδες αποδεικνύεται όμορφο, με τους Nomadic War Machine να επιμένουν στην γοτθική synth-pop ή όπως περιγράφουν οι ίδιοι “ fucked up dance music for spooky queers who hate Nazis”, αλλά όπως και να το λένε είναι εξαιρετική χαλαρή χορευτική μουσική με μια συνεχή υποψία ζοφερής ομίχλης και προσωπικούς στίχους και ευτυχώς, σε αντίθεση με την πλειονότητα μπαντών στο είδος, χωρίς εμμονή με ρετρό αισθητικές που καταντάνε κουραστικές.

Ότι πρέπει λοιπόν για το καλοκαιράκι, ειδικά αν σκοπεύετε να το περάσετε σε κάποιο έλος σκεπασμένοι με λάσπη με σκοπό να διώχνετε μαλακισμένους τουρίστες. Bonus πόντοι ότι πρόσφατα η μπάντα μπλέχτηκε σε μια σπαρταριστή περίπτωση “σατανικής υστερίας” από τον τοπικό τους συντηρητικό τύπο οπότε αν μη τι άλλο στηρίξτε από αλληλεγγύη στις μάγισσες που θυσιάζουν κακόμοιρα παλληκάρια στους θεούς του βάλτου.

Facebook: https://www.facebook.com/nomadicwarmachine/
Bandcamp: https://nomadicwarmachine.bandcamp.com/album/are-we-not-monsters

483

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.