MOONLIGHT HAZE: “Lunaris”

ALBUM

Είδος: Symphonic Metal
Δισκογραφική: Scarlet Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 12 Ιουνίου 2020

Έχω καταλήξει στο εξής συμπέρασμα. Ότι όταν ακούω μπάντες συμφωνικού metal ή θα είναι χάλια ο δίσκος ή θα είναι αρκετά καλός, μέση λύση δεν υπάρχει. Ευτυχώς για εμένα και για όλους όσους το ακούσουν, το νέο album των Moonlight Haze είναι εξαιρετικό.

Οι Ιταλοί είναι ένα νέο συγκρότημα που όμως τα μέλη του έχουν αρκετή εμπειρία. Οι Moonlight Haze έχουν στο ρόστερ τους μέλη που έχουν παίξει σε αρκετές μπάντες όπως Ravenword, Elven King, Temperance, Overtures, με τον κατάλογο να είναι ακόμα μακρύς. Ξεκίνησαν το 2018 από την τραγουδίστρια Chiara Tricarico και τον ντράμερ/πληκτρά Giulio Capone και πέρσι κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο, το “De Rerum Natura” που τα πήγε αρκετά καλά. Φέτος ήρθε η σειρά του “Lunaris” να μας δειξει πόσο πρόοδο έχει κάνει η μπάντα. Παραγωγή έχει γίνει από τον Simone Mularoni στο Domination Studios και το artwork έχει επιμεληθεί ο Beatrice Damori.

Το “Lunaris” διαρκεί περίπου 45 λεπτά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουν ξεχειλώσει τις συνθέσεις και περιλαμβάνει 10 τραγούδια. Η μουσική κατεύθυνση των Ιταλών δεν έχει αλλάξει και έτσι έχουμε ένα μίγμα από λίγο Epica, λίγο Nightwish, αρκετή Tarja (από τα προσωπικά της). Ειδικά η Chiara σε μερικές περιπτώσεις, τα φωνητικά που δοκιμάζει προσεγγίζουν αρκετά τα οπερετικά φωνητικά της μεγάλης ντίβας. Φυσικά έχουν και αρκετή δόση από Temperance (Chiara και Capone είναι πρώην μέλη τους). Η παραγωγή είναι “τούμπανο”, άλλωστε για Ιταλούς μιλάμε και ο ήχος είναι “κρυστάλλινος”. Η Chiara τραγουδάει με φυσικότητα χωρίς υπερβολές, ενώ όπου χρειάζεται είναι και αρκετά δυναμική. Επίσης σε αυτό το δίσκο, τα growls είναι πολύ περιορισμένα και μόνο σε ένα τραγούδι γίνεται χρήση τους.

Οι Moonlight Haze αποφεύγουν να πέσουν στην παγίδα να γίνουν απλά το συγκρότημα της Chiara, με όλους τους μουσικούς να συμμετέχουν ισότιμα στο καλλιτεχνικό όραμα της μπάντας. Αλλό ένα θετικό είναι ότι παρόλο που τα τραγούδια είναι πιασάρικα και κάποια μουσικά θέματα είναι κάπως pop, το μεταλλικό στοιχείο έχει πάντα κυρίαρχο ρόλο. Βέβαια το μεγαλύτερο ατού του “Lunaris” είναι τα τραγούδια του. Συνθέσεις όπως το ρυθμικό “Till The End”, το πανέμορφο “The Rabbit of the Moon”, το folk “Of Birth and Death” ή το “Enigma” με τον Ιταλικό στίχο, σίγουρα θα σας μαγέψουν και θα σας κάνουν να πατήσετε το play αρκετές φορές.

Δύο στα δύο για τους Ιταλούς, αφού το “Lunaris” είναι ό,τι καλύτερο έχω ακούσει από συμφωνικό metal μέχρι στιγμής. Προσωπικά το έχω απολαύσει περισσότερο και από το καινούριο Nightwish και μάλλον θα επανέρχομαι συχνά σε αυτό μέσα στη χρονιά. Δίσκος που αξίζει την προσοχή σας.

Facebook: https://www.facebook.com/Moonlighthazeband/

996

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.