DUDES: “Eternal is the Fruit”

ALBUM

Είδος: High energy rock/ Action rock/ Punk rock
Δισκογραφική: Dudes Music
Ημ. Κυκλοφορίας: 13 Ιανουαρίου 2023

Είσαι από εκείνους που έσπευσαν να βγάλουν εισιτήριο για Arctic Monkeys και (κυρίως) για The Hives;

Το σύμπαν συνωμοτεί υπέρ σου, φέρνοντας στα ηχεία σου ένα σχήμα που υπηρετεί πανάξια το σκανδιναβικής χροιάς rock και μπαίνει με ευκολία στον σάκο με τα συγκροτήματα που θα ήθελες κάπου, κάπως, κάποτε να δεις καθώς κουνάς ρυθμικά τους γοφούς, ενώ πίνεις την μπιρίτσα σου.

Ο λόγος για τους Dudes, οι οποίοι έρχονται φορτσάτοι με το δεύτερο full length τους, “Eternal is the Fruit”, κραδαίνοντας ψηλά το λάβαρο των επιρροών τους, χωρίς όμως να τις ξεπατικώνουν. Αν λοιπόν ξεδιπλώνεις τα χορευτικά σου ταλέντα όταν ακούς The Hives, Turbonegro, The Hellacopters και λοιπούς ροκενρολάδες ή πανκροκάδες, το κουιντέτο από τη Νορβηγία θα σου δώσει μια καλή αφορμή για να βγάλεις τον ροκαμπιλά Νουρέγιεφ από μέσα σου.

Super fun κομμάτια που στην καλύτερη φτάνουν τα 3 λεπτά, αλλά (σχεδόν) όλα έχουν αυτό το «κάτι» που θέλει και η Καιτούλα, προκειμένου να περάσεις καλά και να πατήσεις ξανά play. Μικρή διάρκεια μεν, αλλά χωρίς περιττές στιγμές (πέραν ίσως του “Ice Cream Cone” που είναι ιντερλούδιο), ανθεμικά ρεφρέν, to the point συνθετική προσέγγιση κι εν τέλει μια δουλειά που σε έναν δίκαιο κόσμο θα κάνει το συγκρότημα ευρύτερα γνωστό στον χώρο που κινείται.

Το «φρούτο» των Dudes, μοιάζει περισσότερο με σφηνάκι ενέργειας κι αντί για βιταμίνες, έχει δυναμίτες που θα ξεδιψάσουν τους λάτρεις του scandirock. The Dudes abides!

https://www.facebook.com/dudesno

443

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.