MORDBRAND: “Imago”

Στο μακρινό πλέον 1989, ένας Per Boder έφτιαξε τους Macabre End, με τους οποίους κυκλοφόρησε ένα demo και ένα EP.

Το 1993 η μπάντα μετονομάστηκε σε God Macabre (μεγάλη πρωτοτυπία στο όνομα, έτσι;) και κυκλοφόρησε το album “The Winterlong”. Έκτοτε ουδείς ενδιαφέρθηκε για το συγκρότημα, πέρα από τη Relapse που χρόνια μετά επανέκδοσε το μοναδικό δίσκο του group. Το 2010 οι God Macabre έβγαλαν και ένα live, δίχως ουσιαστικό λόγο, ενώ ο Boder δημιούργησε τους Mordbrand.

Με τους τελευταίους λοιπόν ηχογράφησε τρία EP και δύο split (με Evoke και Bombs of Hades), φτάνοντας στο 2014, για να βγει στην αγορά το full length “Imago”.

Η εμπειρία του Boder, παρότι λειψή, αποδίδει καρπούς και το album είναι μια συνεχής death metal επίκληση στα late ‘80s με early ‘90s (τουτέστιν, καταιγιστικό με σαφείς Morbid Angel επιρροές).

Αρκετές δόσεις brutalιάς και συνθέσεις που θα κάνουν περήφανους τους κάποτε συνοδοιπόρους του Boder, αν και η αλήθεια είναι πως άργησαν πολύ οι Mordbrand να βγουν στην επιφάνεια. Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως.

Όσοι τη βρίσκουν με old school death metal, θα καραγουστάρουν το “Imago”. Όσοι αποζητούν κάτι λιγότερο προβλέψιμο, ας προσπεράσουν σφυρίζοντας.

698

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.