MASSACRE: “Mythos”

EP

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100

Είδος: Death Metal
Δισκογραφική: Nuclear Blast Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 1 Ιουλίου 2022

Το έγραψα και στην περιγραφή του εξαιρετικού “Resurgence” ότι οι Massacre ήρθαν για να μείνουν για αρκετό καιρό και μάλλον οι συμπαθέστατοι Αμερικανοί death metallers δείχνουν να με δικαιώνουν επί του παρόντος.

Έτσι, μια “γκαστριά” καιρό μετά από τον προκάτοχό του επανέρχονται με ένα νέο EP αυτή τη φορά το οποίο ΔΕΝ αποτελεί απομεινάρια του “Resurgence” που έπρεπε με κάποιο τρόπο να γίνουν εμπορεύσιμα στο ευρύ κοινό, κοινώς “αρπαχτή”. Όχι, το υλικό του “Mythos” είναι διαφορετικό και με την φημολογία από πίσω του να παραπέμπει σε επεξεργασμένη ολοκλήρωση παλαιότερου demo υλικού της εποχής του αριστουργήματος “From Beyond”. Η μόνη συγγένεια με τον προκάτοχό του είναι η ίδια ομάδα παραγωγής που κι εδώ κάνει υποδειγματική δουλειά με τον ήχο του EP.

To αποτέλεσμα; 4 εξαιρετικά death metal κομμάτια παλαιού μεν πνεύματος αλλά τόσο σαρωτικά και ενθουσιώδη που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη για να απονείμεις μνείες για την αξία τους, με το σχετικά mid tempo “Behind the Serpent’s Curse” στο οποίο συμμετέχει ο Anders Odden (Cadaver) στα φωνητικά και από εκεί και πέρα τα πολύ καλά και γρήγορα “The Dunwich Horror”, “The Mythos That Lovecraft Built” (“άγαρμπος” υμνάκος) και “The Thing on the Doorstep”. Κομμάτια που άνετα θα μπορούσαν να είναι από τις μεγαλύτερες επιρροές σχημάτων όπως οι Entombed, οι Dismember και όλου του σκανδιναβικού – εξαιρείται εν γένει το Gothenburg – brutal death metal στις αρχές των ’90s.

Δικαιολογημένη κυκλοφορία για τους Massacre που εύχομαι να κρατήσουν τη δημιουργικότητά τους στα τωρινά επίπεδα. Γιατί αν είναι να βγάλουν νέο δίσκο μετά από 7-8 χρόνια πάλι, γάμα το.

Facebook: https://www.facebook.com/Massacreflorida

669

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.