ΤΗΕ TRAILBLAZER UNPLUGGED EXPERIMENT: Beggar's Blues Diary (30/1/14) Garden4

Ένα ακόμα πείραμα. Αυτή τη φορά, με Blues rock καταβολές και έναν ήχο που είναι ιδανικός για unplugged.

Μπορεί ο κόσμος να μην ανταποκρίθηκε ως “όφειλε” στο κάλεσμα των Beggar’s Blues Diary, αλλά το Αθηναϊκό τρίο ήταν προετοιμασμένο, μέχρι τελευταίας νότας, τέλεια.

Έχοντας μαζί και το “The Truth” σε βινύλιο (κοσμεί τώρα τη συλλογή μου) ξεκίνησαν με όμορφη διασκευή Fleetwood Mac. O frontman Γιάννης πρώτη φορά με την 12-χορδη (έχοντας φορεμένες μόνο τις 6 χορδές όμως) ζωντανά, δεν φάνηκε να πτοείται από τον λίγο κόσμο και άρχισε το βράδυ άψογα, πίνοντας τις μαύρες του μπιρίτσες. Ο μπασίστας Chili είχε έναν πολύ καθαρό και όμορφο ήχο και φαινόταν να γίνεται ένα με τις 4 χορδές και κατόπιν με τον drummer Άγγελο.

Σε αντιδιαστολή με κάποιους άλλους, μου άρεσε τόσο πολύ ο ήχος τους, αλλά και πάλι διαπίστωσα πως ο stoner/desert ήχος είναι αυτός που έχει τη μεγαλύτερη απήχηση στο underground κόσμο της πόλης. Με, ως επί το πλείστον, κομμάτια από το “The Truth”, αλλά και από το “Back to Basics”, με τα “Dove” και “The River”, να είναι τα πιο αναγνωρίσιμα λόγω των video clips των, οι “ζητιάνοι” μας κράτησαν πολύ καλύτερη παρέα από αυτή που θα ζητούσαμε.

Μας έπαιξαν και νέο υλικό από το επερχόμενο νέο album, πάνω στο οποίο δουλεύει τώρα το Blues rock trio και με ταπεινότητα απέδειξαν την αγάπη τους στη μουσική! Highlight η εξαιρετική διασκευή στο “Jumping Jack Flash” των απέθαντων Rolling Stones

Με το Μάριο (ηχοκράτορα των προηγουμένων βραδιών) να ρεπάρει και τον Κότση να καταλήγει ταϊζόμενος παξιμάδια στο στόμα, από τα τίμια “δημοσιογραφικά” μου χέρια και το απαραίτητο touch από σφηνάκια που μας προσέφερε ο Χρήστος (κολόνα του “κήπου”), μόνο θετικά θα μπορούσαν να είναι τα συναισθήματα στο τέλος.

Την επόμενη Πέμπτη, 6 Φλεβάρη το Garden και η “πειραματική” ομάδα της Trailblazer θα φιλοξενεί τους Lucky Funeral!

Θα είμαι και πάλι εκεί! ΕΣΕΙΣ;

Beggar’s Blues Diary setslit
Oh Well (Fleetwood Mac cover)
I’m The One
Truth
New Pony (Bob Dylan cover)
Not My War
Dove
The River
Children of the Revolution (T-Rex cover)
Gun in My Hand
Midnight Blues
Rockin’ In a Free World (Neil Young Cover)
Running Down a Dream (Tom Petty cover)
Jumping Jack Flash (Rolling Stones)
Lazy Sundays
Downtown Train
Desperate Rock ‘n’ Roll
The Motorchrist

Ευχαριστούμε την Αναστασία Παπαδάκη για το φωτογραφικό υλικό

417

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.