MANDRAGORA SCREAM : “Nothing But The Best”

COMPILATION

Είδος: Gothic rock/metal, doom metal
Δισκογραφική: Music For The Masses Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 24 Σεπτέμβριου 2021

Από τις παλαιές καραβάνες στον χώρο του goth και doom metal, οι Ιταλοί Mandragora Scream, κάνουν επανεμφάνιση μετα από σύντομο σχετικά διάστημα και μετά από το άλμπουμ “The Deathly Hallows”(2020), το οποίο ήταν αξιοπρεπέστατο, παραδίδουν ένα ολοκληρωμένο best-ακι από το σύνολο της καριέρας τους με τον, μάλλον λιτό και πλήρη, τίτλο “Nothing But The Best”.

Σίγουρα οι Mandragora Scream, δεν αποτέλεσαν ποτέ συγκρότημα πρώτης γραμμής για τον χώρο που αντιπροσωπεύουν, αλλά πάντοτε κατόρθωναν να παρουσιάζουν δουλειές οι οποίες χαρακτηρίζονται από μεράκι και επαγγελματισμό, δίχως ποτέ να παρεκκλίνουν από το όραμα και τον δρόμο που είχαν χαράξει οι ίδιοι.

Βασικοί υπεύθυνοι και πυλώνες του Ιταλικού συγκροτήματος, η Morgan Lacroix και Terry Horn, αμφότεροι αποτελούν τη φωνή και την καρδιά των Mandragora Scream, από το μακρινό 1997 από όπου και ξεκίνησαν συνοδοιπόροι σε αυτό το μουσικό ταξίδι, καταγράφοντας μια δημιουργική διαδρομή άξια αναφοράς και παρουσίας, άλλωστε τα είκοσι και πλέον χρόνια μαρτυρούν την δυναμική τους.

Οι Mandragora Scream πάντοτε ακροβατούσαν στις σκιές και το σκοτάδι αποτελούσε το “φως” τους, οπότε και η θεματολογία τους πάντοτε είχε ένα γοτθικό πέπλο, διανθισμένο από άκρατο ρομαντισμό και βαμπιρική αφήγηση, με σαφείς αναφορές σε χαμένους έρωτες και καταραμένες ψυχές, που αναζητούν απεγνωσμένα την εξιλέωσή τους και αυτό ήταν το εφαλτήριο αναζήτησης και εξερεύνησής τους.

Εννοείται ότι το ύφος και ο χαρακτήρας του συγκροτήματος εξελίχθηκε όλα αυτά τα χρόνια και ενώ ξεκίνησαν ως doom metal με αρκετές gothic πινελιές μπορέσαν και ενσωμάτωσαν στοιχειά νεοκλασικά, το οποία εμπλουτίστηκαν και με ορισμένες industrial αποχρώσεις, χωρίς να αλλοιωθεί όμως το πνεύμα και η βάση, η οποία είναι κυρίως το gothic rock/metal. Οι επιρροές τους, κυρίως από Inkubus Sukkubus, The 69 Eyes και The Sisters Of Mercy, καθόρισαν το προσωπικό τους στίγμα το οποίο και παρέμεινε ανεξίτηλο, μα συνάμα και προοδευτικό.

Ο ουσιαστικός λόγος ύπαρξης του “Nothing But The Best”, έχει ως σκοπό να γεφυρώσει το χάσμα από την τελευταία τους δουλειά και είναι προπομπός του νέου τους δίσκου που θα κυκλοφορήσει κάπου το 2022. Σε συνάρτηση με την αλλαγή εταιρίας έχουμε αυτό το χορταστικό αποτέλεσμα από όλες τις περιόδους του συγκροτήματος, καλύπτοντας σχεδόν όλο το φάσμα της δισκογραφίας τους. Πέραν τούτου το “Nothing But The Best”, διαθέτει και δυο ακυκλοφόρητα τραγούδια με τίτλο “Jeanne D’ Arc” και “Spiritual Leadin’”, ενώ και τα “The Devils Owns My Heart”, “In The Dark” και “Baby Blue” , αποτελούν συνθέσεις που θα μπουν στην νέα τους δισκογραφική δουλειά.

Συνοψίζοντας η παρούσα κυκλοφορία είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να έρθει κάποιος σε επαφή με το συγκρότημα μέσα από αυτό το εξαιρετικό best off. Οι φίλοι του συγκεκριμένου ήχου θα το εκτιμήσουν δεόντως , οι υπόλοιποι ρίξτε μια ακρόαση και δεν θα βγείτε χαμένοι. Βon appétit…..

Tracklist :
-Nightwish
-Jeanne D’Arc
-The Tree Of Spells
-Cryin’Clouds
-Rainbow Seeker
-Dark Lantern
-Ghost Of Swan
-Blight Thrills
-The Circus
-Breakin’ Down
-Lamia
-Hekate En Erebos Phos
-Medusa
-The Devils Owns My Heart
-In The Dark
-Baby Blue
-Spiritual Leadin’

Line-up
Morgan Lacroix-vocals
Terry Horn-guitarist, composer, vocals, drums, bass

Facebook: https://web.facebook.com/MandragorAScreaMOfficial

1007

Avatar photo
About Γιώργος Μακρής 90 Articles
Η μουσική για εκείνον είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη, καθώς θεωρεί πως τα πάντα είναι θέμα οπτικής και αισθητικής του καθενός. Πιστεύει πως ο σεβασμός είναι δεδομένος, τα πάντα ρει, η έρευνα, είναι βαθιά μέσα του και όλα γύρω του περιμένουν να εξερευνηθούν. Θα τον ακούσεις να μονολογεί «… η ζωή είναι μουσική, το θέμα είναι πόση μπορούμε να αντέξουμε...».