ROPE SECT: “The Great Flood”

ALBUM

Είδος: Deathrock
Εταιρία: Iron Bonehead Productions
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 12 Αυγούστου 2020

Κολυμπώντας κόντρα στο ρεύμα της μπλακμεταλικής πλειοψηφίας στο roster της Iron Bonehead, οι Γερμανοί deathrockers Rope Sect επιστρέφουν δισκογραφικά, τρία χρόνια μετά το ντεμπούτο ΕΡ τους, “Personae Ingratae”.

H gothic ατμόσφαιρα είναι εκείνη που κυριαρχεί, με κάποια ελάχιστα black metal ξεσπάσματα, καθιστώντας τους Rope Sect, μια πιο doom εκδοχή των Grave Pleasures, με τους οποίους έχουν παίξει μάλιστα, ενώ ο Matt “Kvohst” McNerney έχει γράψει κάποιους στίχους για το δεύτερο αυτό πόνημα των Γερμανών και ερμηνεύει κάποιους από αυτούς σε δυο κομμάτια.

Σε αντίθεση, λοιπόν με τους Grave Pleasures, οι Rope Sect έχουν πιο σκληρές μεταλικές κιθάρες, που εκτείνονται στυλιστικά από πρώιμα Witchcraft-ικά occult rock μοτίβα ως και Satyricon-ικά φρεναρίσματα που ακούγονται σαν απελπισμένο κλάμα, διπλοκλειδωμένης από τον πατέρα της, κορασίδας. Άραγε είναι εκείνη που φαίνεται στο εξώφυλλο να έχει τυλίξει το κεφάλι της με χοντρό σκοινί; Μικρή σημασία έχει, γιατί το σημαντικό είναι πως οι Rope Sect καταφέρνουν να κατασκευάσουν μια λυπητερή αισθητική στη μουσική τους που αν και είναι υπέρ του δέοντος, μινιμαλιστική, καταφέρνει με αυτήν την χρυσή απλότητα να κερδίζει την ψυχή σου.

Η παραγωγή του “The Great Flood” ενισχύει την αίσθηση έλλειψης χώρου και οξυγόνου, και σε βοηθάει ώστε να καταληφθείς ολοσχερώς από απέραντη θλίψη. Τα δέκα κομμάτια που έχουν στήσει οι τρεις Γερμανοί μουσικοί φτιάχνουν ένα ιδανικό σύνολο για αυτήν την πρώτη ολοκληρωμένη γνωριμία τους με τους ακροατές, οι οποίοι σίγουρα θα ικανοποιηθούν αν γουστάρουν να ακούν γοτθικού τύπου metal μελωδίες.

Το μοναδικό ξεκίνημα με το απόσπασμα από τη Γένεση και την μεγάλη πλημμύρα στο “Divide et Impera”, περιγράφει με ακρίβεια τον μουσικό προσανατολισμό των Rope Sect και κρατώντας σε σφιχτά από το χέρι σε οδηγεί στην Κιβωτό του Νώε για να σε γλιτώσει από την τεράστια “φυσική” καταστροφή.

Το “The Great Flood” μπορεί να μην είναι ένα album που θα μνημονεύεται ανα τους αιώνες, αλλά είναι σοφά ποιημένο για να σου κολλάει στον εγκέφαλο και να θέλεις να επαναλάβεις την ακρόαση του. Στην τελική, δεν χρειάζεται πάντα να είσαι πολύπλοκος…η απλότητα είναι εκείνη που τελικά ερωτεύεσαι!

Official Website: http://www.ironbonehead.de
Facebook: http://www.facebook.com/theropesect
Bandcamp: https://ropesect.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5T7a0lQ6x5ABq8LtJGyTm2

584

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.