MAGICK TOUCH: “Heads Have Got To Rock‘N’Roll”

ALBUM

Είδος: Heavy Metal
Δισκογραφική: Edged Circle Productions
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 26 Ιουνίου 2020

Με τους Σουηδούς super rockstars HEAT να έχουν καταφέρει να βγάλουν από τη ναφθαλίνη το “αλήτικο”, μελωδικό hard rock τα τελευταία χρόνια, είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστο να βλέπεις νέες μπάντες να βγάζουν δίσκους και να δίνουν εκ νέου ζωή στο hard rock/heavy metal. Οι Νορβηγοί Magick Touch είναι από αυτές τις μπάντες και το νέο τους album “Heads Have Got To Rock’n’Roll” είναι η απτή απόδειξη ότι κάτι καλό γίνεται στη σκηνή.

Μη γνωρίζοντας τους Νορβηγούς metallers και υιοθετώντας το γεγονός ότι παίζουν heavy metal όπως τους “προσάπτεται”, θα περίμενες να ακούσεις μελωδικό μεν σκληρό δε metal όπως μας το σύστησε η Σκανδιναβική σχολή. Οι Magick Touch όμως, είναι κάτι διαφορετικό. Προφανώς και έχουν heavy metal στοιχεία, αλλά περισσότερο γέρνουν προς το μελωδικό hard rock και ακούγοντάς το νέο τους δίσκο μάλλον θα τείνεις να συμφωνήσεις μαζί μου, αφού οι ομοιότητες με το ‘90s μελωδικό hard rock και μπάντες όπως οι Def Leppard, Motley Crue, Cinderella, Europe και άλλα ιερά τέρατα της σκηνής είναι πιο εμφανείς από ποτέ.

Εξηγώντας λοιπόν τα παραπάνω, το “Heads Have Got To Rock’n’Roll” θα μπορούσε κάλλιστα να είχε κυκλοφορήσει στα ‘90s και κανείς να μη καταλάβαινε την όποια διαφορά. Διαφορά που στα αυτιά μας να μην είναι ανιχνέυσιμη, αλλά γνωρίζοντας ή και περισσότερο ακούγοντάς τις τότε κυκλοφορίες γίνεται αντιληπτή. Και μιλάω προφανώς για τη καλογυαλισμένη παραγωγή και τον όγκο στον ήχο, τα οποία προφανώς και οφείλονται στην τεχνολογική εξέλιξη των μηχανημάτων του ήχου με αποτέλεσμα το “Heads…” να έχει έντονο το άρωμα των ‘90s αλλά με τα σημερινά ηχητικά δεδομένα.

Από την άλλη, μουσικά το “Heads…” δεν είναι το album που θα πρωτοτυπήσει, που θα προσπαθήσει να σου δώσει το κάτι παραπάνω. Ίσως αν γινόταν αυτό, να χανόταν στη σωρό των πολλών νέων δίσκων που δε ξεπερνούν τη μετριότητα λόγω λανθασμένων χειρισμών και επιλογών. Πατάει σε σταθερές μελωδικές hard rock φόρμες, που ναι μεν έχουμε χιλιοακούσει, αλλά αυτές είναι που πάντα μας ανατριχιάζουν. Κομμάτια όπως τα “(This Isn’t) Your First Rodeo”, “To The Limit”, “Love Is A Heart Disease” και “Daggers Dance”, θυμίζουν έντονα παλιές hard rock δόξες από τους “μάστορες” του είδους. Ίσως το μόνο heavy metal τραγούδι του δίσκου, είναι το “Doomsday I’m In Love” με την early Black Sabbath doomy διάθεση του και το πιο “σκληρό” ήχο του.

Ένα ακόμη πραγματάκι που προκαλεί εντύπωση στο “Heads…”, είναι σίγουρα η πολυμορφικότητα του. Και αναφέρομαι βεβαίως, στις διαφορετικές ηχητικές παραλλαγές της rock μουσικής που χρησιμοποιούν οι Magick Touch στο δίσκο και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία θα έλεγα. Από το κλασικό hard rock, σε πιο μελωδικά μονοπάτια και από τα blues περάσματα, στα πιο heavy ακούσματα τους, ο δίσκος είναι φτιαγμένος για να αναδείξει πλήρως τις μουσικές ορέξεις των Νορβηγών.

Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι το “Heads…” θα “μιλήσει” στη καρδιά και περισσότερο στα αυτιά των old school hard rockers. Ένα album, που φτιάχτηκε από ανθρώπους με μεράκι για τη σκηνή και απευθύνεται σε οπαδούς που μεγάλωσαν με το hard rock. Θα είναι λάθος, αν το κρίνουμε κάτω από τη ταμπέλα “heavy metal” και θα χάσουμε ένα δίσκο κλασικού, αγνού, μελωδικού rock που έχει τα φόντα να γίνει κλασικό κάποια στιγμή στο μέλλον. Νομίζω ότι οι Magick Touch δικαιούνται την ευκαιρία τους, με το “Heads…” να είναι ο κυριότερος λόγος. Αξίζει πραγματικά να τους την δώσετε!

Facebook: https://www.facebook.com/magicktouch

473

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.