EOSPHORUS: “Winds Of Apep”

Ένα ακόμη σχηματάκι από την όμορφη Στοκχόλμη, με το χαριτωμένο kindergarden ονοματάκι Eosphorus, κυκλοφορεί την δεύτερη δουλειά του, το “Winds Of Apep”, ένα σχετικά καλούτσικο βελζεβουλικό death/ black album με ισχυρές δόσεις heavy metal.

Η μουσική των Eosphorus ζέχνει από μακριά Dissection, ενώ τα δάνεια από τους Bathory, τους Watain ή ακόμη και τους The Devil’s Blood (ζντόϊνγκ!), εμφανίζονται σε αρκετά ψηλή συχνότητα.

Με ήχο απλό, αναλογικό που αναδεικνύει την μπιχλωτή, heavy ομορφιά των συνθέσεων τους, οι Σουηδοί χωρίς να εκπλήττουν, δημιουργούν ένα ευχάριστο δίσκο. Τα “Infernal Light”, “Into Ashes”, “Liber Anima”, “Stand by my Side” και το ομώνυμο, συνιστούν ένα σετάκι πολύ καλών τραγουδιών, χωρίς τα υπόλοιπα να υστερούν σε επίπεδο και λογική.

Με εντελώς διακριτές τις επιρροές τους και με έναν λίγο καλύτερο ήχο, ευελπιστώ ότι οι Eosphorus έχουν δικαίωμα να φιλοδοξούν στον εν λόγω χώρο, παρά την υπερπληθώρα κυκλοφοριών. Αν είσαι θαμώνας αυτού του ύφους, θα σου αρέσει και ίσως να το ακούς συχνά-πυκνά. Για τον γράφοντα που θεωρεί ένα από τα κορυφαία σχήματα που εμφανίστηκαν στο ρεύμα, τους επίσης Σουηδούς  A Canorous Quintet, η τετράδα αυτή είναι από τις πλέον αξιόλογους συνεχιστές αυτής της ιδιαίτερης πτυχής της ακραίας μουσικής. Ελπιδοφόρο τουλάχιστον.

469

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.