MÄDHOUSE: “Bad Habits”

ALBUM

Είδος: Hard Rock
Δισκογραφική: ROAR! Rock of Angels Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 23 Απριλίου 2021

Οι Mädhouse είναι μια αυστριακή μπάντα, που με μια και μόνο ακρόαση του album αρκεί για να καταλάβεις ότι τα άτομα που την αποτελούν μάλλον θα ήθελαν να γεννηθούν στο L.A.

Μουσική που βρίθει από “Uh yeah”, “Oh baby”, με ξεκάθαρο “όραμα” το rock n’ roll dream, ήτοι μουσική για party, sex, γυναίκες και γενικά όλη τη θεματολογία των τιμημένων U.S. ’80s. Από την άλλη, το υλικό δεν είναι στυγνά “ανέμελο”. Σε πολλές στιγμές οι Mädhouse δείχνουν τα heavy metal δόντια τους και το προσεγγίζουν κυρίως μέσα από Priest-ικά θέματα (κυρίως της “Turbo” τεχνοτροπίας).

Γκαζιάρικα και γκρουβάτα θέματα από τους κιθαρίστες, με μια riffολογία που θα άκουγες σε μπάντες όπως οι Skidrow και οι Guns ‘n’ Roses, ανάλογοι ρυθμοί στο background και με τον Tommy Lovelace πίσω από το μικρόφωνο να διαθέτει μια φωνή του να είναι πανομοιότυπη με αυτή του Axl Rose ή έστω έχει αυτή την “τσαχπινιά”, ανάλογη του φημισμένου προαναφερθέντα.

“Bang Bang”, “Sick Of It All” και “Metal Creed” είναι καλές στιγμές όπως και το πολύ πολύ καλό “Itch To Scratch”, το ομότιτλο rack είναι μια καλή γκρούβα και θαυμάσια είναι και η μπαλάντα “Pure Oxytocin”, με τα υπόλοιπα κομμάτια να μην έχουν τόσο μεγάλες ποιοτικές διαφορές.

Οικειέστατη μουσική, ειδικά για τους παλαίουρες – νοσταλγούς της πιο happy δεκαετίας που έζησε ο rock πλανήτης. Οι Mädhouse με το “Bad Habits” αποτίουν έναν αξιόλογο φόρο τιμής κυρίως προς ολόκληρο αυτό το ρεύμα – και ως αίσθηση, ως “πνεύμα” – και όχι τόσο προς τις μπάντες που το αποτελούσαν και τουλάχιστον το συγκεκριμένο αντικείμενο, δείχνουν να το κατέχουν καλά. Ακούς και τσεκάρεις φίλες αναγνώστη.

Facebook: https://www.facebook.com/groups/madhouseband
Official website: https://www.madhouse-official.com/

498

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.