LUCIFER’S HAMMER: “The Trip”

ALBUM

Είδος: Heavy metal
Δισκογραφική: High Roller
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 11 Ιουνίου 2021

Για να πω την αλήθεια, τους Lucifer’s Hammer δεν τους γνώριζα μέχρι το 2018 όταν και έπεσα πάνω τους σε μία αναζήτηση μου στο YouTube, για να φτιάξω το soundtrack εκείνης της ημέρας. Προφανώς το όνομα και δευτερευόντως το γεμάτο μυστήριο εξώφυλλο του “Time Is Death” album τους τότε, μου προξένησε απορίες και μου έκανε αυτό το «κλικ» για να το ψάξω περισσότερο και μάλλον δεν βγήκα χαμένος μιας και ανακάλυψα μία πολύ ταλαντούχα heavy metal μπάντα. Οι Χιλιανοί λοιπόν, επιστρέφουν με το τρίτο τους πόνημα “The Trip”, το οποίο δείχνει ότι το group βρίσκεται σε ανοδική πορεία, εξελίσσει τον ήχο του και φαντάζει πλέον ως η μπάντα που θα «δοξάσει» την χώρα της στο εγγύς μέλλον στο χώρο της «σκληρής» μουσικής.

Για να είμαι ειλικρινής, όταν τους πρωτογνώρισα πίσω στο 2018 είχα κάποιους ενδοιασμούς αρχικά, μιας και υπάρχουν αρκετά group στη Λατινική Αμερική που έχουν ακολουθήσει το «επιθετικό» και «σκοτεινό» metal και όχι τόσο το κλασικό. Μόλις κατάφερα να τους ακούσω, η άποψή μου άλλαξε άρδην μιας και οι κλασικές heavy metal επιρροές και μάλιστα από τα ’80s ήταν το κυρίαρχο στοιχείο του ήχου τους, ενώ τα speed-άτα riffs και τα «κοφτερά» solos δημιουργούσαν την αίσθηση ότι οι Lucifer’s Hammer έχουν τις ρίζες τους 40 χρόνια πίσω. Ακόμη και σε θέματα παραγωγής, οι Χιλιανοί metallers μοιάζουν να έχουν δουλέψει προς τα εκεί με το αποτέλεσμα να είναι άκρως ικανοποιητικό. Τόσο οι Iron Maiden, όσο και οι “metal gods” Judas Priest κάνουν την εμφάνισή τους στον ήχο των Lucifer’s Hammer, ενώ και η speed-άδα των Satan δείχνει να συμπληρώνει αυτό το ηχητικό κράμα που λέγεται μουσικό δόγμα της μπάντας.

Με βάση τα παραπάνω λοιπόν, είναι προφανές το τι ακολουθεί και στο νέο τους εγχείρημα “The Trip”. Άλλωστε όταν ο ήχος σου έχει να κάνει με αυτά τα δύο μεγαθήρια, δεν μπορεί παρά να είναι απολαυστικός, αφού μιλάμε για το Α και το Ω του heavy metal και της «σκληρής» μουσικής γενικότερα. Αυτό που διαφέρει στο νέο δίσκο όμως, είναι οι πιο δουλεμένες και καλογραμμένες συνθέσεις και αν μη τι άλλο ο πιο επικός τόνος/ύφος του album. Δεν γνωρίζω πραγματικά αν αυτό ήθελαν, αλλά έχοντας ιδία άποψη από τα προηγούμενα δύο album τους, θεωρώ ότι μάλλον προκύπτει ως φυσική συνέχεια της εξέλιξης του ήχου τους, με γνώμονα βέβαια και την απόδοση τιμών σε δύο μπάντες που ο όρος “επικός”, τις ακολουθεί από ιδρύσεώς τους. Αυτό που δεν λείπει από το “The Trip”, είναι η speed-άδα που φαίνεται να αποτελεί το σήμα κατατεθέν των Lucifer’s Hammer. Σκεφτείτε πώς θα ακούγονταν τα “The Forest Of Tar Tac”, “Land Of Fire”, “All Stories Come To An End” και “The Winds Of Destiny”, χωρίς το επικό ύφος ή αντίστοιχα χωρίς τη speed-άδα. Μάλλον κάτι θα τους έλειπε και αυτό είναι αυτός ο ξεχωριστός ήχος των Χιλιανών. Από την άλλη βέβαια, θα σε συνεπάρει η speed/heavy metal νοοτροπία των “The Oppression” και “Illusion” ενώ και το μπαλαντοειδές “I Believe In You” έχει κάτι το σαγηνευτικά διαφορετικό.

Θεωρώ ότι οι Lucifer’s Hammer έχουν καταφέρει κάτι το διαφορετικό στο “The Trip”. Έχουν δημιουργήσει ένα album που ξεφεύγει από τα στενά όρια των προηγούμενων κυκλοφοριών τους και τοποθετείται στην κατηγορία των δίσκων που μεγαλώνουν μια μπάντα. Το “The Trip” είναι όντως το καλύτερο album των Lucifer’s Hammer και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Οι νέοι ορίζοντες που ανοίγονται στο group, ελπίζω να το βρούνε με την ίδια διάθεση και θέληση, την ίδια δίψα, την ίδια συνθετική προσέγγιση, ώστε να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν τα μουσικά όνειρά τους και εμείς να έχουνε να μιλάμε για άλλη μία μεγάλη μπάντα της εποχής μας. “Must have”, εννοείται.

Facebook: https://www.facebook.com/Lucifershammerband

788

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.